Sport

Familia Glazer vinde Manchester United pe bucăți! Suma fabuloasă obținută pentru 25% din acțiunile clubului

Familia Glazer, proprietara lui Manchester United, a vândut 25% din acțiunile pe care le deține la clubul englez pentru o sumă impresionantă.
17.10.2023 | 07:18
Familia Glazer vinde Manchester United pe bucati Suma fabuloasa obtinuta pentru 25 din actiunile clubului
Sir Jim Ratcliffe va plăti o sumă uriașă pentru 25% din acțiunile clubului Manchester United
ADVERTISEMENT

În 2022, familia Glazer, proprietara lui Manchester United, a anunțat oficial că are de gând să vândă clubul. De atunci, au apărut mai multe oferte pentru formația antrenată de Erik ten Hag. Cea mai recentă propunere, de mari proporții, a fost primită din Qatar, însă familia Glazer nu a fost impresionată.

Șefii de pe Old Trafford vor ceda 25% din acțiunile clubului

Șefii de pe Old Trafford vor ceda 25% noului acționar care va veni la echipă. Însă, până atunci, șeicul Jassim Bin Hamad din Qatar și-a exprimat dorința de a cumpăra întreg clubul de la familia Glazer. Actualii proprietari ai lui Manchester United nu au acceptat oferta de aproximativ 7 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

Cu toate că echipa din Premier League este evaluată la 3,3 miliarde de dolari, potrivit Bursei de Valori din New York, șeicul era gata să achite dublu pentru unul dintre cele mai iubite cluburi din lume. Însă, în urma discuției cu familia Glazer, acesta și-a retras oferta.

Fanii ar fi fost mult mai încântați de șeicul din Qatar, având în vedere că una dintre țintele sale pe partea de transferuri ar fi fost chiar Kylian Mbappe. Suporterii nu sunt foarte fericiți alături de actuala conducere a lui Manchester United, motivul fiind rezultatele slabe din ultimii ani, dar și deciziile conducerii în privința jucătorilor sau antrenorilor.

ADVERTISEMENT

Un nou acționar la Manchester United

Manchester United urmează să aibă un nou acționar. Este vorba despre Sir Jim Ratcliffe, al doilea cel mai bogat om din Marea Britanie. Englezul susține că este fan al clubului încă de când era copil, motiv pentru care este pregătit să investească în echipa sa de suflet. Jim Ratcliffe și-a exprimat dorința de a cumpăra întreg clubul, însă actualii patroni de pe Old Trafford nu au acceptat.

Astfel, noul acționar al “diavolilor roșii” a propus o nouă ofertă pentru 25% din club. Familia Glazer, proprietara din 2005 a formației din Premier League, a acceptat suma de 1.5 miliarde de euro, potrivit celor de la Sky Sports.

ADVERTISEMENT

Cine este Sir Jim Ratcliffe?

În mai 2023, Sunday Times Rich List a estimat averea britanicului la aproximativ 30 de miliarde de lire sterline. Cu 5 miliarde mai puțin decât cel mai bogat om din Marea Britanie, Gopichand Hinduja. Sir Jim Ratcliffe este CEO la compania INEOS, pe care a înființat-o în 1998.

Așa zisul fan al lui Manchester United a încercat să achiziționeze Chelsea după ce Roman Abramovici a fost forțat să vândă clubul. În trecut a mai încercat să achiziționeze și Liverpool. La 70 de ani, Sir Jim Ratcliffe este actualul patron al formației din Ligue 1, OGC Nice. Britanicul a cumpărat echipa din Franța în 2019 pentru 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Manchester United, unul dintre cele mai iubite cluburi din lume, este pe locul 10 în Premier League. Formația lui Erik ten Hag se confruntă cu unul dintre cele mai slabe începuturi de campionat din istoria familiei Glazer. După 8 meciuri, formația de pe Old Trafford are doar 12 puncte. În Champions League, Manchester United este pe ultimul loc în grupa A, după 2 înfrângeri.

ADVERTISEMENT