News

Congresul PNL, stabilit pentru 25 septembrie, cu 5.000 de delegați. Anunțul oficial, făcut de Ludovic Orban

Viitorul congres al PNL, la care se va alege conducerea centrală, a fost stabilit pentru data de 25 septembrie, a anunțat Ludovic Orban.
25.05.2021 | 12:37
Congresul PNL stabilit pentru 25 septembrie cu 5000 de delegati Anuntul oficial facut de Ludovic Orban
ADVERTISEMENT

Marți, Biroul Executiv al PNL a votat, la propunerea lui Ludovic Orban, ca data Congresului pentru alegerea noii conduceri să aibă loc pe 25 septembrie.

Președintele în exercițiu al liberalilor a propus ca la congres să participe 5.000 de delegați, aceștia urmând să voteze noua echipă de conducere a partidului.

ADVERTISEMENT

Congresul PNL, stabilit pentru 25 septembrie, cu 5.000 de delegați. Anunțul lui Ludovic Orban

Pe lângă anunțarea datei Congresului PNL, actualul lider liberal a prezentat și calendarul alegerilor la nivel regional și județean. Campania electorală internă din partid va debuta pe 10 august.

”Congresul nu înseamnă doar conducerea centrală, ci alegerea conducerii la toate nivelele. Între 1 – 15 iunie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale. 1 iulie – 10 august vor fi conferințele județene, iar între 10 august și 25 septembrie, conform Statutului, este campania pentru Congres.

ADVERTISEMENT

Fiecare candidat merge în filialele județene și își prezintă moțiunea”, a anunțat Ludovic Orban, după Biroul Executiv al PNL.

Convocarea Congresului va fi realizată de Consiliul Național care va avea loc duminică, 30 mai. Înaintea congresului, liberalii vor organiza alegeri la nivel local, apoi la nivel județean.

ADVERTISEMENT

”Procedura de convocare a congresului va fi finalizată duminică, de Consiliul Național. Azi voi convoca Consiliul Național, ca președinte PNL, pentru a finaliza procedura de convocare a congresului”, a mai spus Orban.

Până în prezent, doar Ludovic Orban și-a anunțat public candidatura pentru funcția supremă în partid. În ceea ce-l privește, premierul Florin Cîțu a refuzat să spună dacă va candida la funcția de președinte, rezumându-se să spună că va intra în cursă pentru o poziție în partid.

ADVERTISEMENT

Ce spunea premierul Cîțu, marți, despre o posibilă candidatură la Congresul PNL

Cu câteva ore înainte ca Ludovic Orban să anunțe data congresului, premierul Florin Cîţu a refuzat să spună pentru ce funcţie va candida în partid.

”Data Congresului nu a fost stabilită încă (n.r. declarație de marți dimineață). Va fi propusă în Consiliul Naţional. Vom vedea când va fi data Congresului. Depinde şi cum evoluează pandemia”, a declarat premierul Florin Cîţu, întrebat dacă este de acord cu organizarea Congresului pe 15 septembrie.

În ceea ce privește o candidatură pentru şefia PNL, Florin Cîţu a evitat să dea un răspuns. ”Încă nu avem un congres. Nu avem nicio moţiune deousă pentru şefia PNL. Nu există nicio candidatură oficială”.

ADVERTISEMENT