Life

Construcția incredibilă finanțată de Jeff Bezos. Va fi folosită vreme de 10.000 de ani

Jeff Bezos a aruncat milioane de dolari pe cea mai recentă construcție. Ce pregătește miliardarul de la Amazon pentru generațiile viitoare
29.11.2023 | 12:31
Constructia incredibila finantata de Jeff Bezos Va fi folosita vreme de 10000 de ani
Cea mai mare ambiție a lui Jeff Bezon prinde contur. Contrucția cu care miliardarul va rămâne în istorie Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Jeff Bezos face ce face și vrea să ia fața tuturor. Dezvoltatorul platformei Amazon a început contrucția unuia dintre cele mai ambițioase proiecte din lume, a căruia durabilitate este estimată la mii de ani.

Jeff Bezos construiește cel mai mare ceas din lume

Jeff Bezos este de neoprit. Miliardarul are multe planuri mărețe, iar pe unul dintre ele deja l-a pus în practică. Deținătorul platformei Amazon a dat starul unei construcții gigantice care va juca un rol crucial pentru omenire.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un ceas imens, de 150 de metri. Construcția l-a ”stors” de bani pe Bezos care a scos din buzunare 42 de milioane de dolari pentru a-și îndeplini moftul.

Ceasul este proiectat în așa fel încât să bată o singură dată pe an. Din cauza ritmului încet, durabilitatea lui este estimată la 10.000 de ani, ceea ce înseamnă că și generațiile viitoare se vor bucura de construcția lui Bezos.

ADVERTISEMENT

Alegerea locului în care acest ceas va fi ridicat nu a fost deloc una întâmplătoare. Construcția impunătoare se află într-un munte situat în Vestul Texasului, zona pe care Jeff o deține.

Miliardarul lasă loc liber și inginerilor viitorului

Ideea de bază a celui mai mare ceas din lume îi aparține lui Danny Hillis. Principiul de funcționare a fost dezvoltat încă din 1995. Acesta presupune ca secundarul să se miște o dată la fiecare an, iar cucul să sune odată la fiecare mileniu.

ADVERTISEMENT

Cu acest mecanism încorporat, ceasul lui Jeff Bezos va funcționa, cel puțin, 10.000 de ani. De asemenea, afișajul ceasului va cuprinde și elemente calendaristice și astronomice.

Construcția acestui gigant este una extrem de complexă, la care vor lucra sute de muncitori. Momentan, au fost ridicate cinci camere aferente pentru aniverări de un an, 10 ani, 100 de ani, 1000 de ani și 10.000 de ani

ADVERTISEMENT

Jeff Bezos a gândit totul dinainte și se pare că nu va preda construcția finalizată în integralitate. Acesta va echipa ceasul în așa fel încât și viitorii ingineri să îi poată aduce anumite îmbunătățiri.

Fără doar și poate, aceasta este una dintre cele mai mari ambiții ale lui Jeff Bezos care au prins contur în ultima vreme. Cu un astfel de ceas impunător, Bezos și-a asigurat amprenta și în viața generațiilor viitor.

 

ADVERTISEMENT
Tags: