News

Lista cu cei mai bogați americani. Ce loc ocupă Elon Musk, Jeff Bezos sau Donald Trump

Elon Musk rămâne cel mai bogat american și conduce detașat clasamentul cu o avere de 251 de miliarde de dolari, mult peste rivalul Jeff Bezos.
04.10.2023 | 20:20
Lista cu cei mai bogati americani Ce loc ocupa Elon Musk Jeff Bezos sau Donald Trump
Ce loc ocupă Elon Musk, Jeff Bezos sau Donald Trump
ADVERTISEMENT

Inflația globală, criza sau războiul din Ucraina nu par să îi dea pe spate pe mulți dintre miliardarii din SUA, care își văd de treabă și profită de orice zi pentru a-și înmulți averea. Așadar, pe nimeni nu mai miră că personaje ca Elon Musk, Jeff Bezos sau Donald Trump continuă să conducă imperii de sute de miliarde de dolari.

Lista cu cei mai bogați americani

În SUA există peste 400 de miliardari, iar cel mai bogat dintre ei rămâne CEO-ul Tesla Elon Musk. Cu o avere de 251 de miliarde de dolari, cu 90 mai mult ca orice alt american, Elon Musk se uită de sus la personaje precum Bill Gates sau Mark Zuckerberg, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Elon Musk părea că a făcut o alegere greșită atunci când a plătit 44 de miliarde de dolari pentru Twitter, însă a câștigat mult pentru că valoarea SpaceX, o altă companie a sa, a înregistrat o creștere de 500%. Elon Musk a mărturisit că de multe ori s-a gândit că va pierde ”totul”, deși pare imposibil.

“De foarte multe ori m-am aşteptat să pierd totul. Adică, cine înființează o companie de mașini și o companie de rachete şi se așteaptă să aibă succes?! Cu siguranţă nu eu. Am crezut că amândouă au mai puțin de 10% șanse de succes”, explica Elon Musk într-un interviu acordat acum câțiva ani.

ADVERTISEMENT

Elon Musk e urmat în topul miliardarilor de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere de 161 de miliarde de dolari, în timp ce pe locul 3 vine Larry Ellison, președintele companiei Oracle, cu o avere de 158 de miliarde de dolari. Surpriza mare ar fi eșecul de moment al lui Donald Trump, care nu a mai prins topul bogaților.

Asta, pentru că averea sa de 2.6 miliarde de dolari e sub limita impusă de revista Forbes, cea care face topul. De altfel, fostul președinte american e acuzat că și-a falsificat situația financiară tocmai pentru a fi privit mult mai bogat decât este în realitate și pentru a prinde acest top, râvnit de toată snobimea planetei.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat că, deși acum e pe locul 1200, deci în afara Forbes 400, adică topul celor mai bogați 400 de americani, Donald Trump a prins în trecut un loc în acest top în 1982, deși revista a adăugat că apariția fostului președinte nu a fost niciodată justificată, fiind mai degrabă în umbra tatălui său.

Mai mult, Donald Trump a mințit și l-a convins pe un reporter că ”că deține un procent mai mare din averea tatălui său decât o avea de fapt”. Mai târziu, Donald Trump a fost tăiat de pe listă în 1990, însă și-a reconstruit averea și mai târziu și-a recâștigat ”un loc legitim” în top undeva în 1996, reușind să păstreze un loc pe listă până în 2021, când și-a pierdut supremația.

ADVERTISEMENT

De menționat că au ieșit din top inclusiv faimoasele surori Kardashian, cu toate că averea ”reginei” Kim ajunge la 1.4 miliarde de dolari, în timp ce sora mai mică Kyle are o avere de 750 de milioane de dolari. Statistic, 60 de femei și-au făcut loc printre sute de bărbați, iar cea mai bogată e moștenitoarea Walmart, Alice Walton, cu o avere de 70 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT