Life

Obiceiurile nesănătoase care îți pot crește colesterolul. Doctorul Mihail Pautov trage un semnal de alarmă

Care sunt obiceiurile nocive la care trebuie să renunți dacă vrei să ai un nivel normal al colesterolului. Sfaturile medicului Mihail Pautov.
14.04.2024 | 23:30
Obiceiurile nesanatoase care iti pot creste colesterolul Doctorul Mihail Pautov trage un semnal de alarma
Mihail Pautov a vorbit despre obiceiurile nocive care ne pun colesterolul în pericol. Sursa foto: Freepik, Facebook
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că o alimentație echilibrată este cheia unui organism sănătos. De multe ori, unele obiceiuri, aparent banale, ne pun sănătatea în pericol. Medicul Mihail Pautov a dezbătut acest subiect și a spus de ce anume ar trebuie să ne ferim, dacă vrem ca nivelul colesterolul să fie unul normal.

Ce trebuie să faci pentru a sta departe de un nivel crescut al colesterolului

Doctorul Mihail Pautov este unul dintre cele mai urmărite cadre medicale din mediul online. De-a lungul timpului, materialele sale educative au ajuns la urechile a mii de internauți, unii dintre ei chiar mulțumindu-i pentru ceea ce face.

ADVERTISEMENT

Medicul Pautov a reușit să îmbine utilul cu plăcutul. În epoca în care toată lumea stă pe internet, acesta a decis să facă informația medicală mult mai accesibilă tuturor. Mihail Pautov abordează subiecte diverse, iar la un moment dat, de pe agenta lui de discuții a făcut parte și colesterolul.

Este foarte important să menținem un nivel optim al colesterolului, iar asta, de cele mai multe ori, se reglează din alimentație. Însă, degeaba mâncăm sănătos, dacă avem anumite obiceiuri nocive care ne cresc nivelul colesterolului mai mult decât ne-am fi închipuit.

ADVERTISEMENT

Medicul Mihail Pautov a explicat, pe înțelesul tuturor, care sunt factorii care pot crește colesterolul. Odată identificați, aceștia trebuie eliminați dacă vrem ca organismul nostru să ne mulțumească mai târziu.

Medicul Mihai Pautov a enumerat obiceiurile nocive la care trebuie să renunți dacă vrei să ai un nivel optim al colesterolului

Primul obicei nociv pentru colesterol este fumatul. Acesta poate face ca nivelul colesterolului să crească din cauză că aduce în sânge aproximativ 600 de substanțe nocive. Fumatul nu este periculos doar pentru colesterol, ci și pentru plămâni și aparatul respirator.

ADVERTISEMENT

La fel de nociv precum fumatul este și alcoolul. Acesta trebuie mereu consumat în cantități moderate. De exemplu, potrivit medicului Pautov, două pahare de vin ar putea fi benefice colesterolului. Însă, dacă această doză este depășită, apar problemele.

”Dacă bem în fiecare zi, iese colesterolul pe afară și, în momentul în care venim cu grăsimi saturate, care cresc nivelul de LDL, din nou, le oxidează.”, a spus medicul în cadrul emisiunii de la Antena 1, potrivit spectacola.ro.

ADVERTISEMENT

Însă, fumatul și alcoolul nu sunt singurele obiceiuri nocive pentru colesterol. La fel de periculoase sunt și sedentarismul sau mâncarea nesănătoasă, ultraprocesată.

”Mai avem și sedentarismul, mâncarea ultraprocesată, toate acestea ne strâng acest colesterol, iar el se acumulează. Ficatul nu-l mai recunoaște și se pune, practic, pe artere.”, a mai explicat medicul Mihail Pautov.

ADVERTISEMENT