Life

Conturile Google care vor fi șterse. O nouă schimbare anunțată de companie

Google vine cu un anunț de ultimă oră pentru utilizatorii săi. Se fac schimbări majore, iar unele conturi ar urma să fie șterse.
06.08.2023 | 16:23
Conturile Google care vor fi sterse O noua schimbare anuntata de companie
Conturile Google care vor fi șterse. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Google îi îndeamnă pe utilizatori să își verifice conturile. Intră în curând în vigoare o schimbare majoră. Despre ce este vorba și cum vor fi afectați aceștia? Aflăm chiar din partea companiei.

Schimbarea majoră anunțată de Google

Google anunță că o schimbare majoră va intra în vigoare în luna decembrie. Astfel, dacă nu v-ați verificat de ceva timp conturile Google, inclusiv Gmail sau Google Photos, atunci ar fi bine să vă conectați cât mai curând posibil.

ADVERTISEMENT

Google a început să avertizeze pentru prima dată utilizatorii că anumite conturi vor fi șterse în curând în luna mai. Acum însă, când se apropie termenul limită, gigantul tehnologic îi îndeamnă din nou pe utilizatori să le folosească, ori să riște să rămână fără ele.

Compania a trimis deja mai multe mesaje în weekend, avertizându-și milioanele de utilizatori cu privire la schimbările care urmează să aibă loc. Totodată, utilizatorii au fost informați și în legătură cu modul în care conturile inactive ar putea fi șterse.

ADVERTISEMENT

“Actualizăm perioada de inactivitate pentru un cont Google la doi ani pentru toate produsele și serviciile noastre. Această schimbare începe să se deruleze de astăzi și se va aplica oricărui cont Google care a fost inactiv.

Asta înseamnă că acel cont nu a fost conectat sau utilizat într-o perioadă de doi ani. Un cont inactiv și orice conținut din acesta vor fi eligibile pentru ștergere începând cu 1 decembrie 2023.”, se arată în mesaj, potrivit Mirror.

ADVERTISEMENT

Cum îți poți salva contul de la ștergere

Ce înseamnă mesajul celor de la Google? Că unii utilizatori ar putea să se confrunte cu ștergerea definitivă a e-mailurilor și fotografiilor lor în doar câteva luni. Din fericire, se pare că cei afectați vor fi anunțați din timp.

“Dacă contul este considerat inactiv, vom trimite mai multe e-mailuri de atenționare. Mailurile sunt trimise atât dvs. cât și e-mailurile de recuperare (dacă au fost furnizate), înainte de a lua măsuri sau de a șterge orice conținut al contului.

ADVERTISEMENT

Aceste e-mailuri de reamintire vor fi trimise cu cel puțin 8 luni înainte de a se lua orice acțiune asupra contului dvs.”, arată sursa citată.

Cum poți să oprești ștergerea contului Google? Utilizatorii trebuie doar să citească sau să trimită un e-mail, să folosească Google Drive, să vizioneze un clip YouTube. De asemenea, poate să partajeze o fotografie sau să se conecteze la cont și să efectueze câteva căutări web.

ADVERTISEMENT
Tags: