News

Google va șterge aceste conturi la sfârșitul anului. Ce trebuie să facă utilizatorii

Anunț important pentru utilizatorii Google. Mai multe conturi de pe platformă vor fi șterse la sfârșitul anului 2023. De ce s-a luat această decizie.
17.05.2023 | 09:03
Google va sterge aceste conturi la sfarsitul anului Ce trebuie sa faca utilizatorii
Mai multe conturi Google vor fi șterse până la sfârșitul anului. Ce trebuie să facă utilizatorii. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Începând cu luna decembrie a anului 2023, Google va șterge mai multe conturi de pe platforma online. De ce a fost luată această măsură radicală și cine sunt cei vizați de decizie.

Mai multe conturi Google vor fi șterse până la sfârșitul anului. Ce trebuie să facă utilizatorii

În cazul în care nu v-ați conectat de mai mult timp la contul dumneavoastră Google ar fi bine să o faceți. În caz, contrar, de la finalul anului în curs riscați să îl pierdeți.

ADVERTISEMENT

Marți, 16 mai, Google a anunțat că va începe ștergerea conturilor care au fost inactive de cel puțin doi ani. Este o mișcare despre care compania spune că este menită să prevină riscurile de securitate, notează CNN.

Cu alte cuvinte, dacă un cont Google nu a fost folosit sau conectat între 2021 și decembrie 2023, acesta va fi șters. Se va întâmpla la fel și cu conținutul din Google Workspace. Acesta include: Gmail, Docs, Drive, Meet și Calendar, precum și YouTube și Google Photos.

ADVERTISEMENT

Primele conturi care vor fi eliminate sunt cele create și apoi niciodată revizuite de către utilizator, a anunțat Google. Politica va afecta, de asemenea, doar conturile personale. Google nu se va atinge de conturile unor organizații, precum școli și companii.

Începând de marți, reprezentanții Google, parte a grupului Alphabet, au început să trimită mai multe notificări la adresa de e-mail a contului și la mailul de recuperare a conturilor inactive înainte ca acestea să fie șterse.

ADVERTISEMENT

Platforma online a anunțat că decizia din prezent se bazează pe constatările interne conform cărora conturile mai vechi sunt mai vulnerabile la probleme precum phishing, hacking și spam.

Reamintim că, în 2020, Google a anunțat că va elimina conținutul stocat pe conturile inactive. Diferența este faptul că atunci nu a fost vorba și despre ștergerea propriu-zisă a acestor conturi.

ADVERTISEMENT

Twitter, măsură similară. Conturile inactive, șterse de compania lui Elon Musk

Pe 8 mai, platforma de socializare Twitter a anunțat și ea că va elimina conturile care au fost inactive timp de mai mulți ani. Anunțul a fost făcut, într-un tweet, chiar de directorul general Elon Musk.

Miliardarul a punctat faptul că utilizatorii de pe platformă ar putea înregistra o scădere a numărului de urmăritori. Potrivit politicii celor de la Twitter, utilizatorii ar trebui să se conecteze la contul lor cel puțin o dată la 30 de zile. Se va evita astfel eliminarea permanentă din cauza inactivității prelungite.

ADVERTISEMENT
Tags: