LIVE Actualizat 10-07-2021
09:36

Copa America 2021. Columbia a învins Peru în finala mică! Totul s-a decis în minutul 90+4. Video

Copa America 2021 se dispută în perioada 13 iunie - 10 iulie, în Brazilia. Competiția aliniază la start zece selecționate, toate din America de Sud.
10.07.2021 | 12:20
Copa America 2021 Columbia a invins Peru in finala mica Totul sa decis in minutul 904 Video
ADVERTISEMENT
10-07-2021
09:36

Columbia a câştigat finala mică de la Copa America 2021

Columbia a obţinut medalia de bronz la Copa America 2021, după ce a învins-o pe Peru în finala mică, scor 3-2. Yotun a deschis scorul pentru peruani, chiar înainte de pauză, însă Cuadrado şi Diaz i-au adus pe columbieni în avantaj. Lapadula a egalat în minutul 82 şi părea că totul se va decide la loviturile de departajare.

În minutul 90+4, Luis Diaz a dat lovitura şi a adus medalia de bronz pentru Columbia. Duminică dimineaţă, de la ora 3:00, se va juca finala mare, între Brazilia şi Argentina.

09-07-2021
14:43

Brazilia - Argentina se va juca cu spectatori în tribune

Finala Copa America va fi singurul meci de la această competiție care se va disputa cu spectatori în tribune. Stadionul Maracana va putea fi ocupat la 10 la sută din capacitate. Turneul final trebuia să se joace în întregime cu tribunele goale, dar primăria din Rio de Janeiro a hotărât să deschidă porțile arenei măcar pentru ultimul act, „deoarece organizatorii au prezentat protocoale pentru a proteja sănătatea persoanelor implicate, cu măsuri de prevenire adecvare împotriva propagării Covid-19”.

Prin urmare, Maracana, supranumit și „templul fotbalului brazilian” va putea găzdui 7800 de spectatori, capacitatea arenei fiind de 78 de mii de locuri.  Pentru a intra în stadion va fi nevoie de un test COVID-19 negativ, iar pe arenă trebuie respectată distanţa de doi metri. .

07-07-2021
13:53

Messi, invitație la ... Tango

Yerry Mina a ratat penalty-ul decisiv, la loviturile de departajare, în semifinala dintre Argentina și Columbia și Lionel Messi a avut o explozie de bucurie. Starul naționalei ”Pumelor” l-a invitat, mai în glumă, mai în serios, la dans pe Mina, fostul său coleg de la Barcelona. 

”Hai, mai dansează acum, hai să te văd dacă mai dansezi!”, a urlat Messi către fundașul central al lui Everton, aluzie la modul în care columbianul celebrează marcarea unui gol.

07-07-2021
05:08

Argentina a învins Columbia la penalty-uri și s-a calificat în finală

Argentina este cea de-a doua finalistă a ediției din acest an a Copei America, după ce a eliminat dramatic, după executarea loviturilor de la 11 metri, selecționata Columbiei. În timpul regulamentar de joc, scorul a fost 1-1, rămas neschimbat și după cele două reprize suplimentare de prelungiri. 

„Pumele” au deschis repede scorul, în minutul 7, prin Lautaro Martinez, care a finalizat o fază creată de Leo Messi. În ciuda startului nefast, columbienii au echilibrat apoi partida și au  reușit în cele din urmă egalarea prin Diaz, în minutul 61.

La penalty-uri, Argentina a fost mai stăpână pe sine și a marcat de trei ori prin Messi, Paredes și L. Martinez (a ratat doar De Paul), în timp ce columbienii au înscris de două ori prin Cuadrado și Borja (au ratat D. Sanchez, Y. Mina și Cardona).

În marea finală, Argentina va întâlni în noaptea de sâmbătă spre duminică rivala Brazilia, care a trecut în semifinale de Peru cu 1-0.

„Este finala pe care toți o așteptam, știu că și Neymar a spus asta. Va fi o partidă grea, dar vom juca la victorie, așa cum o facem în fiecare meci. Azi l-am avut pe Emi între buturi și a fost un fenomen. Toți am avut încredere în el la loviturile de departajare și nu ne-a dezamăgit”, a spus Messi la finalul jocului împotriva Columbiei.

06-07-2021
05:09

Brazilia a învins Peru cu 1-0 și s-a calificat în finala Copei America

Brazilia este prima finalistă a Copei America. Naționala „carioca” a învins Peru în semifinale cu 1-0, unicul gol al partidei fiind înscris de Paqueta în minutul 35, după o fază magnifică realizată de Neymar.

În ultimul act al competiției, Brazilia va juca sâmbătă noaptea împotriva învingătoarei din cealaltă semifinală, Argentina – Columbia.

04-07-2021
07:26

Argentina şi Columbia s-au calificat în semifnalele Copei America

Argentina a învins, cu scorul de 3-0, reprezentativa Ecuadorului, calificându-se în semifinalele Copei America, Leo Messi fiind omul-cheie al ”pumelor”.

Starul Barcelonei a pasat decisiv la reușitele lui Rodrigo De Paul (40) și Lautaro Martinez (84) și a închios tabela în minutul 903, cu o execuție superbă din lovitură liberă de 16 metri.

În celălalt sfert de finală, Columbia a învins Uruguay, după executarea loviturilor de departajare, scor 4-2. După 120 de minute, scorul a fost 0-0.

Programul semifinalelor este următorul:

5 iulie: Brazilia – Peru

6 iulie: Argentina – Columbia.

03-07-2021
07:20

Brazilia - Peru, prima semifinală

Reprezentativa Braziliei s-a calificat în semifinale la Copa America, după ce a învins, cu scorul de 1-0, selecţionata statului Chile.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Lucas Paqueta, în minutul 47, după o fază absolut superbă.

Brazilienii au jucat în inferioritate numerică din minutul 48, după eliminarea lui Gabriel Jesus, pentru un fault extrem de dur cu talpa în gâtul adversarului.

Copa America 2021

În semifinale, Brazilia va întâlni naţionala din Peru, care a eliminat Paraguay, scor 4-3 la loviturile de departajare. La finalul celor 90 de minute scorul a fost egal, 3-3. Pentru peruani au marcat Gomez (21, autogol), Lapadula (40) și Yotun (80), în timp ce pentru paraguayeni au punctat Gomez (11), Alonso (54) și Avalos (90).

În celelalte două sferturi de finală, care vor avea loc în această noapte, se vor întâlni Uruguay – Columbia și Argentina – Ecuador.

29-06-2021
05:27

Messi, ”dublă” și pasă decisivă în partida cu Bolivia

Superstarul Leo Messi a făcut spectacol în partida pe care echipa națională a Argentinei a câștigat-o în fața Boliviei, scor 4-1, în ultima etapă a Grupei A de la Copa America, reușind o ”dublă” și o pasă de gol senzațională.

Pentru argentinieni au punctat Gomez (6), Messi (33 pen., 42) și L. Martinez (65), în timp ce pentru bolivieni a punctat Saavedra (60).

În celălalt meci al grupei, Uruguay a învins Paraguay, scor 1-0, prin golul reușit de Cavani din penalty, în minutul 21. Din această grupă s-au calificat în sferturi Argentina, Uruguay, Paraguay și Chile.

Programul sferturilor de finală este următorul:

  • Peru – Paraguay
  • Brazilia – Chile
  • Uruguay – Columbia
  • Argentina – Ecuador
28-06-2021
05:38

Brazilia, doar egal cu Ecuador

Echipa națională a Braziliei a terminat la egalitate, scor 1-1, cu reprezentativa Ecuadorului, în ultima etapă a Grupei B de la Copa America.

Calificată deja în sferturi, ”Selecao” a trimis în teren o formație cu multe rezerve, dar a reușit să deschidă scorul prin Eder Militao (37). Ecuadorienii au reușit golul egalizator prin Mena (53).

În celălalt meci al grupei, Peru a învins Venezuela, scor 1-0, prin golul reușit de Andre Carrillo (48). În sferturi s-au calificat Brazilia, Peru, Columbia și Ecuador.

grb

25-06-2021
05:35

Uruguay și Paraguay merg împreună în faza sferturilor

Naționalele Uruguayului și Paraguayului s-au calificat în sferturile de finală, după victoriile cu Bolivia, respectiv Chile. Uruguay a câștigat cu scorul de 2-0, prin golurile lui Carlos Lampe (40-ag.) și Edinson Cavani (79).

De cealaltă parte, Paraguay s-a impus prin reușitele lui Braian Samuido (33) și Miguel Almiron (58). Din Grupa A, mai sunt calificate în sferturi Argentina şi Chile, Bolivia fiind eliminată. Următoarele meciuri care urmează să se dispute sunt din Grupa B și au loc luni, de la aceeași oră, 00:00: Brazilia – Ecuardor și Venezuela – Peru.

24-06-2021
05:33

Brazilia și Columbia s-au calificat în sferturile de finală

Echipa națională a Braziliei a învins dramatic reprezentativa Columbiei, scor 2-1, cu un gol marcat de Casemiro în minutul 90+10, în Grupa B de la Copa America.

Columbienii au deschis scorul prin Luis Diaz (10), ”Selecao” restabilind egalitatea prin Roberto Firmino (78) și obținând apoi victoria la ultima fază a întâlnirii. După acest rezultate, ambele selecționate și-au asigurat locul în sferturile de finală.

În celălalt meci al grupei, Ecuador și Peru au terminat la egalitate, scor 2-2. Ecuadorienii au condus cu 2-0 la pauză după autogolul lui Tapia (23) și reușita lui Preciado (45+3), dar peruanii au revenit în partea secundă cu golurile marcate de Lapadula (49) și Carrillo (54).

grb

22-06-2021
06:39

Argentina, victorie chinuită cu Paraguay

Echipa națională a Argentinei s-a calificat în sferturile de finală ale Copa America, după ce a învins, scor 1-0, reprezentativa Paraguayului, în Grupa A.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Alejandro Gomez (10). La această întâlnire, Lionel Messi a egalat recordul de selecţii, 147, deţinut de Javier Mascherano.

În celălalt meci al grupei, Uruguay și Chile au terminat la egalitate, scor 1-1. Chilienii au deschis scorul prin Vargas (26), uruguayenii restabilind egalitatea după autogolul lui Vidal (66).

gra

21-06-2021
05:49

Columbia, înfrângere surpriză cu Peru!

Columbia a pierdut surprinzător în fața naționalei din Peru la Copa America. Scorul a fost deschis de Pena, care a marcat pentru peruvieni în minutul 17. Borja a egalat din penalty pentru columbieni în minutul 53, însă autogolul lui Mina din minutul 64 a consfințit înfrângerea Columbiei.

În celălalt meci al grupei, Ecuador și Venezuela au remizat într-un 2-2 extrem de spectaculos. Egalarea a venit în minutele de prelungire când Hernandez a reluat în plasă după o pasă foarte bună a lui Castillo. 

Clasamentul grupei B după meciurile de azi noapte:

19-06-2021
10:54

Lionel Messi, postare de milioane după victoria cu Uruguay: „La naiba, bine că am câștigat!”

Lionel Messi s-a descătușat după o nouă victorie obținută cu emoții în Copa America, scor 1-0, contra Uruguayului. Unicul gol al partidei a fost marcat de Guido Rodriguez, din pasa starului Barcelonei.

Imediat după fluierul de final, acesta a postat pe rețelele de socializare o fotografie din vestiar, alături de Angel Di Maria, Nicolas Otamendi, Leandro Paredes, Rodrigo De Paul și Joaquin Correa.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Leo Messi (@leomessi)

La naiba! Bine că am câștigat! Acest lucru ne oferă liniștea necesară pentru ceea ce urmează”, a fost descrierea care a însoțit postarea.

19-06-2021
08:25

Argentina a obținut prima victorie la Copa America

După ce a început competiția cu un semieșec, scor 1-1, contra reprezentativei din Chile, naționala Argentinei și-a luat revanșa în meciul cu Uruguay. „Pumele” s-au impus cu scorul de 1-0, singurul gol al meciului fiind marcat de Guido Rodriguez, în minutul 13.

Deși nu a marcat împotriva Uruguayului, Lionel Messi a fost integralist și a făcut spectacol pe Estadio Nacional de Brasilia, el fiind chiar cel care a pasat decisiv la reușita lui Rodriguez.

În celălalt meci din Grupa A, Chile a învins-o cu același scor, 1-0, pe Bolivia. Singurul gol al meciului a fost marcat de Brereton, în minutul 10.

Următoarele două partide sunt programate din Grupa B, luni 21 iunie, Venezuela – Ecuador (ora 00:00) și Columbia – Peru (ora 03:00).

18-06-2021
05:20

Brazilia a distrus Peru în etapa a doua

Brazilia lui Neymar a făcut spectacol contra Perului în cel de-al doilea meci de la Copa America. Naționala „carioca” s- a impus cu 4-0, prin golurile marcate de Alex Sandro, Neymar, Ribeiro și Richarlison.

Odată cu reușita din partida cu Peru, Neymar a ajuns la 67 de goluri marcate în 105 partide jucate pentru Brazilia și mai are nevoie de încă zece pentru a egala recordul legendarului Pele, care a înscris de 77 de ori în tricoul naționalei.

Pe lângă gol, Neymar a avut o prestație excelentă în acest meci și s-a distrat permanent cu jucătorii adverși, care nu au reușit să-l oprească decât prin fault.

În celălalt meci al Grupei B de la Copa America disputat joi noapte, Venezuela a reușit marea surpriză, încheind la egalitate 0-0 meciul împotriva Columbiei.

  • Brazilia – Peru 4-0 (Alex Sandro 12, Neymar 68, Ribeiro 89, Richarlison 90+3)
  • Columbia – Venezuela 0-0

15-06-2021
05:16

Argentina a făcut egal cu Chile la meciul de debut

Selecționata Argentinei a terminat la egalitate, 1-1 cu Chile, primul meci de la această ediție a Copei America. „Pumele” au deschis scorul prin Messi în minutul 34, însă s-au văzut egalate în repriza a doua după reușita lui Vargas (57). Anterior acestui gol, chilienii au ratat un penalty prin Vidal.

În celălalt meci al Grupei A, Paraguay a învins Bolivia cu 3-1, deși a fost condusă la pauză cu 0-1. Golurile au fost marcate de Kaku (62) și Romero (65, 80), respectiv Saavedra (10). În cel de-al nouălea minut de prelungire al primei reprize, bolivianul Cuellar a văzut cel de-al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

  • Argentina – Chile 1-1 (Messi 33 / Vargas 57)
  • Paraguay – Bolivia 3-1 (Kaku 62, Romero 65, 80) / Saavedra (1o)

14-06-2021
12:17

Messi se teme de coronavirus

Chiar înaintea debutul naționalei Argentinei la Copa America,superstarul Lionel Messi și-a arătat îngrijorarea cu privire la numărul mare de cazuri de Covid-19 în rândul mai multor reprezentative prezente la competiție.

Mai mulți jucători și oficiali ai selecționatelor Venezuelei, Boliviei și Columbiei au fost testați pozitiv la noul coronavirus chiar înaintea începerii competiției din Brazilia,

”Ne îngrijorează, pentru că este un risc pentru toată lumea care se infectează cu Covid-19. Încercăm să fim atenți, dar nu este ușor. Aceste lucruri se întâmplă. Vom încerca să facem tot ce putem pentru ca nimeni să nu se infecteze, dar uneori nu depinde numai de noi înșine”, a declarat Messi.

Referitor la competiția în sine, căpitanul ”pumelor” a precizat că își dorește primul trofeu major cu echipa națională: ”Chiar dacă au venit câțiva jucători tineri, cred că ideea și stilul de joc sunt destul de clare.

Cred că este momentul să dăm o lovitură și această competiție oferă o mare posibilitate. Știm că va fi un turneu special, diferit, cu tot ceea ce se întâmplă în lume, dar suntem pregătiți pentru competiție”.

14-06-2021
05:18

Brazilia a plecat ca din pușcă

Echipa națională a Braziliei a debutat cu o victorie categorică în Grupa B de la Copa America, învingând cu 3-0 reprezentativa Venezuelei.

Golurile formației pregătite de Tite au fost marcate de Marquinhos (23), Neymar (64, penalty) și Gabriel Barbosa (89).

Într-un alt meci din Grupa B, Columbia a trecut de Ecuador, scor 1-0, prin golul reușit de Cardona (42).

Copa America 2021 repetă la indigo scenariul de la EURO 2020. În sensul în care trebuia să aibă loc în două ţări, Argentina şi Columbia, între 12 iunie – 12 iulie anul trecut, la fel ca EURO, însă şi aici pandemia de coronavirus s-a dovedit a fi inamicul public nr.1 inclusiv în sport şi a dus la amânarea competiţiei cu un an.

Programul meciurilor de la Copa America

GRUPA A

15 iunie

ora 00:00 Argentina – Chile

ora 03:00 Paraguay  – Bolivia

Uruguay stă

19 iunie

ora 00:00 Chile – Bolivia

ora 03:00 Argentina – Uruguay

Paraguay stă

22 iunie

ora 00:00 Uruguay – Chile

ora 03:00 Argentina – Paraguay

25 iunie

ora 00:00 Bolivia – Uruguay

ora 03:00 Chile – Paraguay

Argentina stă

29 iunie ora 00:00

Uruguay – Paraguay

Bolivia – Argentina

Chile stă

GRUPA B

14 iunie

ora 00:00 Brazilia – Venezuela

ora 03:00 Columbia – Ecuador

Peru stă

18 iunie

ora 00:00 Columbia – Venezuela

ora 03:00 Brazilia .- Peru

Ecuador stă

20 iunie

0ra 00:00 Venezuela – Ecuador

ora 03:00 Columbia – Peru

Brazilia stă

24 iunie

ora 00:00 Ecuador – Peru

ora 03:00 Brazilia – Columbia

Venezuela stă

28 iunie ora 00:00

Ecuador – Brazilia

Venezuela – Peru

Columbia stă

Sferturi de finală

2 iulie

ora 00:00 Loc 2 grupa B B – loc 3 grupa A

ora 03:00 Loc 1 grupa B – loc 4 grupa A

3 iulie

ora 00:00 Loc 2 grupa A – loc 3 grupa B

ora 04:00 loc 1 grupa A – loc 4 grupa B

Semifinale

5 iulie

ora 02:00 Loc 1 grupa B – loc 4 grupa A – Loc 2 grupa B – loc 3 grupa A

6 iulie

ora 04:00 Loc 1 grupa A – loc 4 grupa B – Loc 2 grupa A – loc 3 grupa B

10 iulie ora 03:00

Finala pentru locul 3

11 iulie, ora 03:00

Finala mare

Acum a 47-a ediţie din Copa America este gata de start şi va avea loc între 13 iunie – 11 iulie, în Brazilia. Mai precis în  patru oraşe: Rio de Janeiro, Cuiaba, Brasilia şi Goiania. Da, nu este nici o greşeală, în Brazilia şi nu în Columbia şi Argentina, cum se stabilise iniţial.

ADVERTISEMENT

Mişcarea de mutare a competiţiei a fost una fulger, la începutul lunii iunie, după ce ambele ţări organizatoare au devenit locaţii nesigure. În Columbia, ca urmare a masivelor proteste şi demonstraţii de stradă împotriva guvernului şi a preşedintelui Ivan Duque Marquez iar în Argentina pentru că a crescut îngrijorător numărul cazurilor de contaminări cu COVID 19.

Brazilia a fost şi gazda ediţiei din 2019

Brazilia a fost gazda Copei America şi la ultima ediţie, în 2019, pe care a şi câştigat-o, aşa încât nu a fost mare problemă să preia din mers organizarea, mai ales că, spre deosebire faţă de EURO 2020, unde publicul are acces în număr restrâns meciurile la Copa America se vor juca fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Şi poziţia Braziliei a fost în cumpănă, pentru că şi această ţară a avut mari probleme cu virusul dar în final Curtea Supremă a Braziliei a dat undă verde pentru desfăşurarea competiţiei după modelul celebrelor bule din NBA-ul american, care practic nu permit celor prezenţi nici un fel de ieşire din acea locaţie până la momentul plecării.

Se va juca de acum înainte din patru în patru ani

CONMEBOL, varianta UEFA în versiune sud-americană, a decis ca de acum înainte Copa America să se dispute la patru ani şi să cadă în acelaşi an exact cu EURO, chiar în aceeaşi perioadă. Următoarea ediţie a fost programată pentru 2024, în Ecuador.

ADVERTISEMENT

Iniţial, aşa cum s-a întâmplat de mai multe ediţii încoace, trebuia să participe şi două naţionale din afara continentului sud-american, în calitate de invitate. La această ediţie reprezentativele invitate au fost Australia, în premieră şi Qatar, gazda CM 2022, pentru a doua oară.

Australia şi Qatar nu au mai putut veni

Însă, tot pandemia a făcut ca în cele din urmă să rămână doar cele zece naţionale din America Latină, deoarece pandemia a dat peste cap programul turneelor de calificare la CM în zona asiatică şi astfel turul 2 a picat tocmai în perioada în care se va juca Copa America. O situaţie care nu a mai existat din 1991 încoace, mereu fiind 12 naţionale, cu cele două invitate.

ADVERTISEMENT

Cele 10 reprezentative au fost împărţite în două grupe, de nord şi de sud. În cea de sud au intrat Argentina, Bolivia, Uruguay, Chile şi Paraguay, în cea de nord Brazilia, Columbia, Venezuela, Peru şi Ecuador. Primele patru echipe se califică pentru faza sferturilor de finală, practic doar locurile 5 plecând acasă.

Brazilia e principala favorită

Cele cinci etape ale fazei grupelor au loc pe datele de 14-15 iunie, 18-19 iunie, 21-22 iunie, 24-25 iunie şi 28-29 iunie. Sferturile de finală se joacă pe 3 şi 4 iulie, semifinalele pe 6 şi 7 iulie, iar finala mică pe 10 iulie şi cea mare pe 11 iulie.

Brazilia este principala favorită, mai ales că are şi statut de gazdă, urmată de Argentina, Chile şi Columbia. Cele mai mici şanse le au în ordine descrescătoare Peru, Bolivia şi Venezuela, ultimele cu o cotă de 500. Brazilia are cotă 1,90 la victorie iar Argentina 3,50.

ADVERTISEMENT