News

Copii aflați în tabără la Sinaia, duși la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Au mâncat la un fast-food

Fast-food-ul respectiv este situat în piața orașului Sinaia. Copiii sunt supuși investigațiilor și primesc îngrjiri de la medici.
08.08.2023 | 14:37
Copii aflati in tabara la Sinaia dusi la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara Au mancat la un fastfood
Copii aflați în tabără la Sinaia, duși la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. sursa foto: Observatorulph.ro
ADVERTISEMENT

Copii aflați în tabără la Sinaia, duși la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Minorii și un adult care îi însoțea au început să se simtă rău, după ce au mâncat la un fast-food din piața orașului.

Copii aflați în tabără la Sinaia, duși la spital după ce au mâncat la un fast-food

Este vorba de opt copii, cazați la Casa Elevilor din stațiune. Pe lângă aceștia, un adult care a consumat mâncare din același loc, prezintă și el aceleași simptome. Cele nouă persoane au mers în această dimineață la fast-food-ul respectiv, iar apoi au vrut să viziteze Casa Enescu.

ADVERTISEMENT

Conform Observatorulph.ro, pe drum li s-a făcut rău. Au început să manifeste stări de greață, amețeli și vărsături. La fața locului au ajuns mai multe echipaje medicale pentru a acorda primul ajutor copiilor.

În zonă au fost mobilizate două autospeciale de transport victime multiple, două ambulanţe SMURD, dar şi trei ambulanţe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Prahova.

ADVERTISEMENT

Copiii au vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Ulterior, toate cele nouă persoane au fost transportate la spital pentru a fi supuse investigațiilor medicale și pentru a primi îngrjiri suplimentare.

„În urma evaluării medicale, victimele vor fi transportate la CPU Sinaia, pentru investigaţii suplimentare”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

ADVERTISEMENT

Totodată, Primăria Sinaia a precizat că aceștia ar fi mâncat de la fast-food-ul „La Gigel”, noteaza sursa citată. Direcția de Sănătate Publică Prahova va face verificări, potrivit autorităților locale.

69 de oameni au ajuns la spitalul din Bistrița, cu toxiinfecție alimentară

Un caz similar a avut loc în urmă cu doar câteva săptămâni în Bistrița. 69 de oameni au ajuns la spital, cu toxiinfecție alimentară, după ce au consumat mâncare livrată de o firmă de catering.

ADVERTISEMENT

Persoanele participaseră la trei evenimente diferite: un botez, o înmormântare și un parastas. Printre acestea se aflau și foarte mulți copii care au prezentat simptome precum febră, dureri abdominale, greață, vărsături și scaune diareice.

ADVERTISEMENT
Tags: