News

De la nuntă la spital. Câteva zeci de persoane au acuzat simptome de toxiinfecție alimentară

29 de participanți la o nuntă în Valea Doftanei, județul Prahova au acuzat stare de rău și simptome de toxiinfecție alimentară. Cinci dintre ei au ajuns la spital.
31.07.2022 | 14:13
De la nunta la spital Cateva zeci de persoane au acuzat simptome de toxiinfectie alimentara
O parte dintre nuntași au fost transportați la spital Foto: hepta
ADVERTISEMENT

La evenimentul care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, 31 iulie, au participat în jur de 200 de persoane.

De la nuntă la spital

”Mai multe persoane ce se aflau la un eveniment privat din comuna Valea Doftaneiau acuzat stare de rău. În urma evaluării medicale, 29 de persoane prezentau greţuri şi vărsături”, a transmis, duminică dimineaţă, ISU Prahova.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași surse, ulterior, pentru investigaţii suplimentare, trei adulţi şi doi minori au fost transportaţi la UPU cu o autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM).

Alte persoane au ajuns cu mijloace proprii la spital.

”Pentru gestionarea promptă a evenimentului, au fost alocate două autospeciale de transport personal şi victime multiple (ATPVM), o ambulanţă SMURD şi cinci ambulanţe din cadrul SAJ”, a mai transmis ISU Prahova.

ADVERTISEMENT

Autorităţile din Prahova au demarat o anchetă pentru a stabili cauza îmbolnăvirii şi au prelevat probe din produsele servite în timpul evenimentului.

ANPC: “Nu cumpărați produse alimentare din locuri neautorizate!”

Un director din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a publicat câteva sfaturi foarte utile pentru cei care cumpără produse alimentare în zilele caniculare.

ADVERTISEMENT

Paul Anghel a anunțat și că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor efectuează acțiuni de control pentru supravegherea pieței produselor alimentare și a unităților de alimentație publică (unități fast- food, restaurant auto-servire, bufet tip expres, pizzerie, snack-bar, restaurante, terase, rotiserii, braserii, berării).

Potrivit acestuia, se verifică, în principal, calitatea alimentelor (inclusiv a preparatelor culinare) și a băuturilor comercializate, atât pentru alimentele comercializate ca atare, cât și pentru cele preparate (comercializarea lor în ziua în care au fost preparate).

ADVERTISEMENT

”De asemenea, comisarii ANPC vor verifica condițiile de expunere, prezentare și comercializare ale alimentelor, respectarea prevederilor legale la transportul și depozitarea produselor alimentare (respectarea condițiilor de temperatură impuse de actele normative în vigoare sau de producători, expunerea la comercializare)”, a mai precizat sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: