News

Copiii dispăruți în Argeș fugiseră de acasă pentru a scăpa de muncă. Declarații halucinante ale tatălui: “Dacă îi băteam, nu cred că fugeau”

Doi frați dintr-o localitatea din județul Argeș au fugit de acasă pentru a scăpa de muncă. Ce susține tatăl vitreg al copiilor.
19.07.2023 | 18:13
Copiii disparuti in Arges fugisera de acasa pentru a scapa de munca Declaratii halucinante ale tatalui Daca ii bateam nu cred ca fugeau
Copiii dispăruți în Argeș fugiseră de acasă pentru a scăpa de muncă. Colaj Fanatik/ Sursa foto Captură Stirile ProTv
ADVERTISEMENT

Copiii dispăruți în Argeș ar fi fugit de acasă pentru a scăpa de munca și de traiul sever. O situație îngrijorătoare a ieșit la iveală, marți, după dispariția a doi frați din localitatea Valea Mare-Podgoria, din județul Argeș.

Copiii dispăruți în Argeș ar fi fugit de acasă pentru a scăpa de muncă

Băieții, în vârstă de 12, respectiv 14 ani, au plecat de acasă în cursul serii de marți, fără a mai reveni. Cel care a alertat autoritățile este chiar tatăl vitreg al copiilor. În căutarea lor au fost mobilizate forțe impresionante.

ADVERTISEMENT

David și Radu au fost căutați cu bărcile, elicopterul, dronele și câinii de urmă. Totodată, autoritățile au transmis mesaje Ro-Alert în speranța că minorii vor fi găsiți cât mai repede.

Din fericire, acțiunile salvatorilor au funcționat, iar la câteva ore de la dispariție, copiii au fost găsiți la aproximativ 15 kilometri de locul în care trăiesc, o fermă din Golești. Aceștia erau zgâriați și deshidratați.

ADVERTISEMENT

„În urma informațiilor oferite de cetățeni, cei doi au fost găsiți, în urmă cu puțin timp, pe raza localității Bradu. Pentru evaluarea stării minorilor, a fost solicitat un echipaj medical și au fost sesizați reprezentanții D.G.A.S.P. C. și un psiholog.”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Cei doi frați au fost preluați de Direcția pentru Protecția Copilului, părinții sunt anchetați

După ce au fost găsiți, frații au mărturisit, cu greu, că au fugit de acasă pentru a scăpa de muncă și bătăi. Ei au fost transportați la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Reprezentanții unității medicale, au rămas șocați când au constatat că minorii comunică cu foarte mare dificultate.

ADVERTISEMENT

Copiilor le-a fost foarte greu să își spună, inclusiv, vârsta. „Se comunică foarte greu cu acești doi copii. Au un vocabular foarte restrâns, inclusiv vârsta e foarte greu să și-o spună”, a transmis dr. Tudor Ionescu, managerul spitalului, conform Știrile ProTv.

Cei doi frați au fost preluați de Direcția pentru Protecția Copilului, iar părinții sunt cercetați, pentru a se afla dacă îi exploatau. Ancheta a scos la iveală faptul că un alt copil al familiei, frate mai mare al celor doi, se află în grija statului, după ce tatăl vitreg l-a dat ca slugă unui vecin.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, tatăl vitreg susține că nu i-a bătut și nici nu i-a pus la muncă pe minori. „Doamnă, dacă îi băteam, cred că nu se întâmpla treaba asta, să fugă! Or cam făcut ce-or vrut. O râs de bunătatea mea, cam o profitat de bunătatea mea!”, a declarat acesta, pentru Știrile ProTv.

ADVERTISEMENT