News

Copil de șase ani din Ilfov, dispărut după ce ar fi căzut în râul Ialomița. Este căutat de pompieri și scafandri

Polițiștii, pompierii dar și un echipaj de scafandri încearcă să găsească un băiat de șase ani, dispărut vineri seară în comuna Gruiu, din județul Ilfov
01.07.2023 | 15:10
Copil de sase ani din Ilfov disparut dupa ce ar fi cazut in raul Ialomita Este cautat de pompieri si scafandri
Băiatul de șase ani este căutat de pompieri și scafandri. Sursa foto: ISU/ Facebook
ADVERTISEMENT

Căutări de amploare au loc sâmbătă în satul Lipia, din comuna Gruia, județul Ilfov, acolo unde vineri seară a fost semnalată dispariția unui băiețel de șase ani. Acesta a plecat de-a casă pentru a se juca pe malul râului Ialomița și nu s-a mai întors.

Băiat de șase ani, dispărut în Ilfov

Operațiunea masivă de căutare a fost demarată sâmbătă dimineața, fiind chemate mai multe echipaje de poliție de la investigații criminale, pompieri dar și scafandri. Vineri seara, după ora 20.00, polițiștii din Snagov au fost anunțați, printr-un apel la 112, că un copil de șase ani din satul Lipia, comuna Gruia, nu s-a mai întors acasă după ce a plecat să se joace pe malul râului Ialomița.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, un bărbat a anunțat vineri seara, la ora 20.10, că băiețelul de șase ani s-a dus pe malul râului „pentru a efectua activităţi de agrement” şi nu s-a mai întors acasă.

„La data de 30 iunie a.c., în jurul orei 20:10, polițiștii stațiunii Snagov, au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că un minor in vârstă de 6 ani ar fi plecat pe malul râului Ialomița, în satul Lipia, comuna Gruiu, pentru a efectua activități de agrement și nu s-a mai întors la domiciliu”, se arată în comunicatul IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

Potrivit Știrilor ProTV, care citează surse din anchetă, salvatorii l-au căutat ore în șir, iar o echipă de salvatori a verificat zona unde copilul a fost văzut ultima oară până după miezul nopții.

Mai mult însă, potrivit sursei citate, unul dintre copii s-ar fi lăudat că l-a împins pe băiețel în apă, lucru pentru care toți copiii, care au fost alături de băiețelul dispărut vineri seară pe malul râului, au fost duși în noaptea de vineri spre sâmbătă la audieri, alături de părinții lor.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei, fratele mai mare al copilului este cel care a alertat autoritățile cu privire la dispariția băiețelului. „A plecat să se joace cu un copil mai mic cu un an decât el. Din păcate, acolo nu știu ce au făcut, s-or fi enervat și l-a împins în apă. Au fost audieri la Snagov și a recunoscut că l-a împins”, a declarat acesta, potrivit Antena3 CNN.

Căutările reluate sâmbătă dimineața

Sâmbătă dimineața poliţiştii din Snagov şi cei de la investigaţii criminale, dar și mai multe echipaje de pompierii şi scafandrii din cadrul ISU Bucureşti Ilfov au început acţiunea de căutare în jurul malului râului Ialomița.

ADVERTISEMENT

„La acest moment se efectuează activităţi specifice de căutare a minorului, în vârstă de 6 de ani, cât şi pentru stabilirea cu a exactitatea situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis sâmbătă dimineaţă, IPJ Ilfov.

Potrivit sursei citate, membrii echipelor de salvare sunt de părere că șansele ca băiețelul să mai fie găsit în viață sunt foarte mici, în condițiile în care în locul în care acesta a fost văzut ultima oară apa este foarte adâncă, peste 10 metri, iar pe fundul râului curenții sunt extrem de puternici.

ADVERTISEMENT
Tags: