News

Copil de 6 ani, ucis de o poartă mecanică. Părinții l-au lăsat nesupravegheat câteva minute

Un copil a fost lăsat nesupravegheat câteva minute și a murit strivit de o poartă mecanică în Otopeni, cu toate că medicii au încercat să-l resusciteze mai bine de o oră.
15.06.2023 | 07:58
Copil de 6 ani ucis de o poarta mecanica Parintii lau lasat nesupravegheat cateva minute
Copil de 6 ani, ucis de o poartă mecanică. Foto: Info Huedin
ADVERTISEMENT

Se pare că micuțul se juca singur prin curte, fiind lăsat singur de către părinți. Copilul a ajuns la microstația Serviciului de Ambulanță București – Ilfov (SABIF) de pe lângă Primăria Otopeni chiar de către mama sa, mai ales că familia locuia în apropiere de sediul SABIF.

Copil de 6 ani, ucis de o poartă mecanică

”Minorul era inconștient, în stop cardio-respirator. Echipajele de urgență au început imediat manevrele de resuscitare, pe care le-au efectuat timp de o oră, însă fără succes”, a transmis ISU București-Ilfov. Din păcate pentru copil, rănite provocate de ușa mecanică au fost letale și medicii nu au mai putut face nimic.

ADVERTISEMENT

Poliția din Ilfov a intrat pe fir și o anchetă a fost deschisă pentru a se afla cu exactitate cum a murit copilul. “La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 20:24 Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către un cadru medical de la Microstatia de Ambulanță SABIF, din Otopeni, cu privire la faptul că a declarat decesul unui copil, adus de mama sa, aceasta precizând faptul că a căzut o poartă peste el.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii orașului Otopeni, pentru efectuarea activităților din competență precum și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ilfov. În cauză, polițiștii de investigații criminale efectuează activități specifice, pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, au explicat oamenii legii, potrivit Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Mama copilului le-a spus anchetatorilor că și-a lăsat copilul nesupravegheat pentru câteva minute, pentru că avea de rezolvat o problemă în casă. E neclar în ce condiții a fost strivit copilul de poarta metalică, dacă a fost o defecțiune tehnică sau altceva s-a întâmplat. Părinții sunt acum în stare de șoc, potrivit anchetatorilor.

În urmă cu două zile, un alt copil murea, tot sub ochii mamei sale. De data aceasta în Bacău, unde un micuț de 4 ani a căzut într-un râu, afluent al Trotușului. Și în acest caz neatenția părinților și-a spus cuvântul, iar finalul a fost tragic. Polițiștii spun că băiatul în vârstă de 4 ani se plimba alături de mama sa și de soră pe malul râului Uz, afluent al Trotușului.

ADVERTISEMENT

Copilul ghiduș s-a apropiat prea mult de marginea râului și a alunecat în apă, iar restul se cunoaște. ”A vrut să bea apă și a căzut în apă direct. E mic copilul. Atât e apa acolo. E adâncă, e adâncă”, povestește un bărbat, martor la incident. Pompierii l-au găsit pe copil la 2.5 kilometri de locul unde băuse apă.

Mama sa a constatat, în cele din urmă, lipsa copilului, astfel că a sunat la 112 și a cerut ajutorul. La fața locului au ajuns 3 echipaje de pompieri cu două bărci, însă copilul a fost găsit după aproximativ o oră. ”Copilul a fost găsit la aproximativ 2,5 km de locul unde a căzut în apă, la aproximativ o oră de la anunț”, anunța Gabriel Hodorog, reprezentant ISU Bacău.

ADVERTISEMENT

Logic, copilul era deja mort și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, iar medicii au constatat decesul. Polițiștii au deschis acum un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, în timp ce mama se pregătește de înmormântare după momentul de neatenție care a costat-o scump.

ADVERTISEMENT
Tags: