News

Copil de un an și 8 luni, găsit desculț pe o stradă din Alba Iulia. Trei educatoare s-au ales cu dosar penal

Incident care se putea solda cu o tragedie în Alba Iulia, acolo unde un copil de un an și 8 luni a fost găsit desculț pe o stradă. Responsabile ar fi trei educatoare.
14.07.2023 | 11:21
Copil de un an si 8 luni gasit descult pe o strada din Alba Iulia Trei educatoare sau ales cu dosar penal
Copil de nici 2 ani, găsit desculț pe o stradă din Alba Iulia. Sursa foto (ilustrativ): todayparent.com
ADVERTISEMENT

Un copil de sub 2 ani, lăsat nesupravegheat, a plecat de la o grădiniță din Alba Iulia. Micuțul a fost găsit, desculț, pe o stradă din oraș. Trei educatoare s-au ales cu dosar penal în urma incidentului.

Copil de nici 2 ani, găsit desculț pe o stradă din Alba Iulia. Micuțul, nesupravegheat, plecase de la grădiniță, dosar penal deschis de poliție

Evenimentul grav din municipiul Alba Iulia s-a produs joi, 13 iulie. În jurul orei 11.00, copilul de un an și 8 luni, aflat în grija mai multor educatoare, a reușit să părăsească incinta grădiniței.

ADVERTISEMENT

Micuțul a fost găsit pe stradă, la peste 200 de metri distanță de instituție. O tânără s-a dovedit a fi îngerul acestui copilaș. Ea l-a zărit în timp ce acesta rătăcea desculț, singur, pe strada Calea Labului. Micuțul era în apropiere de o brutărie.

În urma acestui incident, trei angajate ale grădiniţei din Alba Iulia de unde a plecat copilul sunt cercetate. De notat că evenimentul nu a fost sesizat Poliției. Oamenii legii s-au autosesizat din oficiu, în urma apariției pe o reţea de socializare a unor informaţii despre un copil observat singur pe stradă de către o tânără.

ADVERTISEMENT

“La data de 13 iulie, în urma apariţiei pe o reţea de socializare a unei informaţii potrivit căreia un minor ar fi fost găsit, pe stradă, fără supraveghere, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la posibile fapte de neglijenţă în serviciu.

Din primele cercetări a rezultat că, la data de 13 iulie, în jurul orei 11,00, minorul, în vârstă de un an şi 8 luni, ar fi părăsit incinta grădiniţei, fără a fi observat de personalul instituţiei. A fost identificat de către o tânără, pe Calea Labului din Alba Iulia. Se afla la o distanţă de aproximativ 200 de metri de unitatea de învăţământ.

ADVERTISEMENT

Minorul a fost dus de tânără la unitatea de învăţământ, fără ca incidentul să fie sesizat poliţiei”, se menţionează în comunicatul emis de Inspectoratul de Poliție al Județului Alba, citat de Agerpres.

Dosar penal de neglijență în serviciu pentru educatoare

De notat că incidentul a fost consemnat la o grădiniță privată. Polițiștii au demarat verificări pentru a afla cine se face responsabil de eveniment. Au fost identificate trei angajate ale unității de învățământ în grija cărora se afla minorul. Toate s-au ales cu dosar penal pentru neglijență în serviciu.

ADVERTISEMENT

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, precum şi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest incident“, mai precizează IPJ Alba.

ADVERTISEMENT
Tags: