News

Coreea de Nord a simulat un atac cu rachete nucleare. Mesaj pentru Statele Unite

Coreea de Nord a anunțat duminică că a simulat un atac cu rachete nucleare pentru a avertiza Statele Unite asupra "pericolului unui război nuclear"
03.09.2023 | 09:35
Coreea de Nord a simulat un atac cu rachete nucleare Mesaj pentru Statele Unite
Coreea de Nord a simulat un atac cu rachete nucleare. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Coreea de Nord a lansat mai multe rachete de croazieră, unele dintre ele echipate cu focoase nucleare simulate, a declarat agenția de presă nord-coreeană KCNA, descriind exercițiul ca o simulare a unui “atac nuclear tactic”.

Coreea de Nord simulează un atac nuclear

Exercițiile au fost menite să “avertizeze inamicii de pericolul războiului nuclear real”, a declarat Comisia Militară Centrală a Partidului Muncitorilor din Coreea, potrivit KCNA. Aceasta a precizat că exercițiile s-au desfășurat în zorii zilei de sâmbătă și au implicat “două rachete de croazieră strategice cu rază lungă de acțiune cu focoase nucleare simulate”, transmite CNN.

ADVERTISEMENT

Atacul nuclear înscenat a fost un răspuns la exercițiile militare comune desfășurate de Statele Unite și Coreea de Sud, la începutul săptămânii, a adăugat KCNA. “Nesăbuința și natura periculoasă a isteriei de confruntare trădată recent de SUA și de gangsterii din “Republica Coreea” sunt fără precedent în istorie”, a transmis KCNA, cu referire la Coreea de Sud.

Ea a citat un “ordin scris de exerciții” emis de comisia militară care a subliniat “importanța” exercițiului nord-coreean.

ADVERTISEMENT

“Subunitatea de rachete implicată… și-a îndeplinit cu succes misiunea de lovitură nucleară asigurându-se că rachetele au zburat de-a lungul traiectoriei de zbor model ‘8’ simulând distanța de 1.500 de kilometri timp de 7,672, respectiv 7,681 secunde, iar focoasele au detonat la o altitudine prestabilită de 150 de metri deasupra insulei țintă”, a transmis KCNA.

“Forța nucleară a [Coreei de Nord] își va consolida postura de contracarare responsabilă a luptei pe toate căile pentru a descuraja războiul și a păstra pacea și stabilitatea”, a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT

Mesaj pentru Statele Unite

Armata sud-coreeană a declarat că a detectat mai multe rachete de croazieră lansate de Coreea de Nord în Marea Galbenă, între China continentală și Peninsula Coreeană, sâmbătă, în jurul orei locale 4.00, ora locală.

Săptămâna aceasta, Coreea de Sud și SUA au început exercițiile militare comune anuale menite să îmbunătățească răspunsul lor la amenințările venite din partea Phenianului. În urmă cu două zile, Phenianul a mai lansat două rachete de croazieră, chiar în timpul exercițiilor militare efectuate de către SUA și Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT

Armata nord-coreeană a declarat că rachetele au fost lansate miercuri seara târziu în cadrul unui “exercițiu de atac nuclear tactic care simulează lovituri de tip “pământ pârjolit” asupra unor centre de comandă majore și aerodromuri operaționale” din Coreea de Sud.

“Exercițiul este menit să trimită un mesaj clar inamicilor” care “ne provoacă cu amenințări militare precum desfășurarea de mijloace nucleare strategice în ciuda avertismentelor noastre repetate”, a declarat armata nord-coreeană.

Coreea de Nord a efectuat până în prezent 18 teste cu rachete în acest an, comparativ cu doar patru teste efectuate în 2020 și opt în 2021. Exercițiile cu trageri reale SUA-Coreea de Sud au avut loc miercuri. Comandanții sud-coreeni și americani au declarat că exercițiile au prezentat “cea mai puternică alianță militară din lume”.

Exercițiul, bazat pe un contraatac împotriva forțelor invadatoare, nu a mai fost prezentat din 2018 și vine după ce președinții SUA și Coreei de Sud s-au angajat să intensifice cooperarea militară în urma unei întâlniri la vârf din luna mai la Seul.

Cel puțin un bombardier strategic american cu rază lungă de acțiune B-1B a zburat deasupra Peninsulei Coreene în timpul exercițiilor militare, care s-au încheiat vineri, în aceeași zi în care Coreea de Sud a anunțat sancțiuni împotriva a cinci persoane și a unei companii nord-coreene, ca răspuns la lansarea de către Pyongyang a ceea ce a declarat a fi o rachetă spațială luna trecută.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant