News

Coreea de Nord a tras focuri de artilerie, drept avertisment pentru Coreea de Sud. Ce l-a deranjat pe Kim Jong-Un

Coreea de Nord a tras sute de obuze de artilerie în mare pentru a trimite un avertisment Coreei de Sud. Kim Jong-Un este nemulțumit de exercițiile militare ale vecinilor.
19.10.2022 | 09:09
Coreea de Nord a tras focuri de artilerie drept avertisment pentru Coreea de Sud Ce la deranjat pe Kim JongUn
Kim Jong Un, nemulțumit de exercițiile militare ale Coreei de Sud
ADVERTISEMENT

Armata sud-coreeană a anunțat că Phenianul a tras mai multe obuze de artilerie în largul coastelor de est și de vest, drept răspuns la exercițiile militare anuale organizate de Seul.

Coreea de Nord a tras sute de focuri de artilerie

Coreea de Nord a tras aproape 100 de obuze în jurul orei 22:00 și 150 în largul coastei de est, potrivit unui comunicat al statului major sud-coreean.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Coreea de Nord a anunțat că intenția a fost de a transmite ”un avertisment serios” Coreei de Sud, după ce Seulul a tras zeci de obuze de artilerie între orele 9:55 și 17:22, în cadrul unui exercițiu militar defensiv.

Statul Major al armatei populare coreene (KPA) a transmis că “exerciţiul de război împotriva nordului se desfăşoară într-o manieră frenetică”.

ADVERTISEMENT

“Pentru a trimite încă o dată un avertisment serios, unităţile KPA de pe fronturile de est şi de vest s-au asigurat că desfăşoară o tragere de avertizare către mările de est şi vest în noaptea de 18 octombrie ca o contra-măsură militară puternică.

Inamicii ar trebui să oprească imediat provocările nesăbuite şi incitante care escaladează tensiunea militară în zona de primă linie“, a transmis KPA.

ADVERTISEMENT

Exercițiile Hoguk, organizate de sud-coreeni, se vor încheia sâmbătă. Exercițiile militare au inclus activități comune cu Statele Unite ale Americii și Japonia.

”Exerciţiile sunt concepute pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea de răspuns la ameninţările din ce în ce mai mari ale submarinelor nord-coreene, inclusiv a rachetelor sale balistice lansate de submarine (SLBM), într-un moment în care prezintă în mod constant ameninţări nucleare şi cu rachete prin efectuarea unei serii de teste cu rachete balistice”, a justificat desfășurarea de forțe Marina sud-coreeană.

ADVERTISEMENT

Coreea de Sud sistase exercițiile militare în 2017, cu scopul de a îmbunătăți relațiile cu Coreea de Nord. Cu toate acestea, noul președinte al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a reluat aceste exerciții militare în condițiile în care Coreea de Nord devine tot mai agresivă.

ADVERTISEMENT