Life

Cornelia Patrichi, declarații la 6 ani de la moartea “regelui dansului”, Cornel Patrichi: “Îmi este din ce în ce mai greu”

Cornelia Patrichi, văduva lui Cornel Patrichi, face declarații la șase ani de la moartea soțului ei, coregraful Cornel Patrichi, care a încetat din viață, pe 5 aprilie 2016, din cauza unui cancer pulmonar.
04.04.2022 | 12:56
Cornelia Patrichi declaratii la 6 ani de la moartea regelui dansului Cornel Patrichi Imi este din ce in ce mai greu
Soția lui Cornel Patrichi face declarații de suflet la șase ani de când s-a stins din viață celebrul coregraf și dansator. Sursa foto: arhiva personală/ Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cornelia Patrichi, văduva lui Cornel Patrichi, face declarații la șase ani de la moartea acestuia. Pe 1 aprilie, “Regele dansului” ar fi împlinit 78 de ani. Acum, familia acestuia se va înmulți cu încă un copil. Soția fiului Corneliei și al lui Cornel Patrichi, Serena, va aduce pe lume cea de-a doua fetiță. Din nefericire, nici prima nepoțică nu l-a prins în viață pe celebrul coregraf, care a decedat după o luptă crâncenă cu o boală necruțătoare.

Cornelia Patrichi, declarații de suflet la șase ani de la moartea lui Cornel Patrichi

Cornelia Patrichi, în vârstă de 71 de ani, se află în Italia, unde va marca șase ani de la trecerea în neființă a soțului ei, regretatul coregraf, Cornel Patrichi, care a murit de cancer pulmonar pe 5 aprilie 2016, la vârsta de 72 de ani.

ADVERTISEMENT

Dacă mai trăia, acesta ar fi devenit bunic pentru a doua oară. Soția fiului lor, Alexandru, va aduce pe lume încă un moștenitor, mai exact o fetiță. Evenimentul mult așteptat va avea loc în luna iunie.

Alexandru este căsătorit din anul 2017 cu o italiancă pe nume Serena și locuiesc în regiunea Toscana, din Italia. Cei doi mai au o fetiță pe nume Tea Matilda, în vârstă de  patru ani.

ADVERTISEMENT

Între timp și văduva celebrului coregraf a decis să se stabilească în Italia. Cornelia Patrichi va veni la București la sfârșitul lunii aprilie. Aceasta va fi prezentă la spectacolul din 7 mai ce va avea loc la Teatrul Constantin Tănase, în memoria regelui dansului, dar și a altor două personalități precum Horia Șerbănescu și Aurel Storin.

”Au trecut șase ani. Îmi este din ce în ce mai greu. Dacă mai trăia, Cornel ar fi devenit acum bunic pentru a doua oară. Nora mea va naște încă o fetiță în luna iunie.

ADVERTISEMENT

Voi veni în România la finalul lunii aprilie. Pe data de 7 mai la Teatrul Constantin Tănase va fi un spectacol în memoria lui Cornel”, a declarat Cornelia Patrichi, văduva lui Cornel Patrichi, pentru FANATIK.

Afis gala savoy
Cornel Patrichi va fi omagiat în cadrul Galelor Savoy, la Teatrul Tănase din București pe data de 7 mai de la orele 19.00.

L-a visat cu o zi înainte de ziua lui de naștere

Pe 1 aprilie, regretatul Cornel Patrichi ar fi împlinit vârsta de 78 de ani. Cornelia Patrichi spune că l-a visat în căsuța lor de la țară pe coregraf, cu doar o zi înainte de ziua lui de naștere.

ADVERTISEMENT

”L-am visat la casa de la țară, înainte de ziua lui, 1 aprilie. Se pregătea să meargă la pescuit. Îi spunea lui ‘Prinți’, pisica noastră, că îi aduce peștișori. A doua zi după acest vis am mâncat pește”, susține Cornelia Patrichi.

A vândut casele din România

În 2021, Cornelia Patrichi a fost în România pentru a merge la mormântul soțului ei, dar și pentru a vinde casele familiei. Văduva coregrafului a reușit să vândă două proprietăți pentru a achita niște datorii, dar și pentru a-și achiziționa o nouă locuință. Fosta balerină s-a stabilit în Italia din anul 2019 și și-a dorit să aibă un loc al ei atunci când mai vine în țară.

Cornel și Cornelia Patrichi au locuit în vila lor din Pipera, dar în weekend-uri și mai ales vara petreceau în casa lor din judetul Călărași, aflată pe malul lacului Mostiștea, lângă Sărulești.

Căsuța cochetă de aici a scos-o la vânzare la un an de la moartea lui Cornel Patrichi, dar abia în 2021 a reușit Cornelia Patrichi să găsească un client pentru ea. În schimb, vila din Pipera a reușit să o vândă în anul 2020.

Cine a fost Cornel Patrichi, numit ”regele dansului”

Cornel Patrichi a fost un reputat dansator și coregraf român, care a aparut în mai multe spectacole de televiziune și filme. S-a născut la București pe data de 1 aprilie 1944. A absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat, în același an, ca balerin la Teatrul “Constantin Tănase”.

Primul său salariu a fost de 660 de lei. În anul 1970 s-a angajat la Teatrul “Fantasio”. La vârsta de 26 de ani a primit derogare ca să fie maistru, devenind astfel și coregraf. A dansat 8 ani pe scena acelui teatru, dar, în paralel, și pentru televiziune si în filme.

Momentul său de glorie în televiziune a avut loc în 1973 cu un spectacol de estradă, regizat de Alexandru Bocăneț. Mulți ani a lucrat cu regizorul Valeriu Lazarov pentru coregrafii de televiziune, dar și la un film cu el și cu Salome, cântareața care câștigase concursul de “Euroviziune” din acel an.

Cornel Patrichi spunea că în perioada comunistă i-a mers “bine”, fiind numit “regele dansului de către presă”. Talentul său a fost moștenit și de o nepoată.

Cornel Patrichi a lucrat în 1987, o lună, la Dresden, în Germania Democrată, unde a câștigat foarte mulți bani, dar a trecut în Italia, unde “a rămas”, deschizând o școală de balet. Locuința i-a fost confiscată, iar fiului lor, rămas în țară la bunica, i s-a dat drumul abia după doi ani, timp în care Securitatea le-a făcut vizite periodic.

Cornel Patrichi  s-a întors în țară în anul 1999 și a făcut 88 de balete în doar 11 luni, pentru emisiunea “Vineri seară, cu Florin Călinescu”. A participat, de asemenea, în emisiunea “Dansez pentru tine”, ca membru al juriului.

ADVERTISEMENT