News

Coronavirus în România azi, 4 decembrie 2020. Record de pacienți la ATI. Klaus Iohannis: ”Veniți în număr cât mai mare la urne”. Update

04.12.2020 | 19:02
Coronavirus in Romania azi 4 decembrie 2020 Record de pacienti la ATI Klaus Iohannis Veniti in numar cat mai mare la urne Update
ADVERTISEMENT

Coronavirus în România azi, 4 decembrie 2020. După mai multe zile cu sub 5.000 de cazuri, țara noastră a raportat, joi, din nou un număr ridicat de infectări, asta după ce și testele au trecut din nou de totalul de 30.000.


UPDATE, ora 19:04. Klaus Iohannis a făcut vineri declarații de presă, cu doar două zile până la alegerile parlamentare. Președintele a făcut un apel către populație să se prezinte la vot și a dat asigurări că nu există niciun pericol sanitar.

ADVERTISEMENT

”Peste numai două zile suntem așteptați la urne pentru a decide direcția în care va evolua România în următorii patru ani. Folosiți cu înțelepciune această putere uriașă.

Alegeți cu responsabilitate, cu gândul la prezent, la modul în care va arăta România mâine. Veniți în număr cât mai mare la urne.

ADVERTISEMENT

Există reguli sanitare stricte, astfel încât riscul de infectare să fie redus la minimum. Dacă fiecare dintre noi va respecta normele, nu vor fi motive suplimentare de îngrijorare

Începem să întrezărim sfârșitul acestei teribile pandemii, odată cu vaccinurile. Mandatul pe care voi mi l-ați dat e de a construi România normală și sunt decis să-l duc la îndeplinire

ADVERTISEMENT

Urmează patru ani fără alte alegeri, avem o șansă istorică la o guvernare stabilă care să aplice acele reforme mereu amânate. Votul trebuie să conducă la o majoritate solidă, capabilă să lucreze în beneficiul românilor

Voi conduce personal acest efort de coagulare a tuturor forțelor democratice și reformiste. Pentru a intra într-o nouă etapă, România are nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi

ADVERTISEMENT

Dragi români, pe 6 decembrie Vă aștept pe toți la vot”, a spus președintele.


UPDATE, ora 18:04. Potrivit declarațiilor secretarului de stat din MAI, Raed Arafat, piețele închise vor fi redeschise imediat după ce Ministerul Sănătății va emite un Ordin în acest sens. Detalii, AICI.


Strategia de vaccinare anti-COVID a fost prezentată

UPDATE, ora 16:39. Valeriu Gheorghiță, medicul răspunzător de coordonarea campaniei de vaccinare din România, a prezentat strategia de imunizare împotriva COVID-19.

Acesta a anunțat vineri că ținta campaniei este de 13 milioane de persoane vaccinate în primele șase luni, adică peste 60-70% din populație, necesarul pentru imunizarea în masă. Detalii pe larg despre strategia de vaccinare, AICI.


Știrea inițială, ora 12:59. Avem în față acum o zi de vineri în care, după ora 13:00, autoritățile sunt așteptate să anunțe un nou raport, unul din care vom vedea cum evoluează cazurile, testele, precum și numărul deceselor și al numărului de pacienți la ATI.

După trei zile în care am avut un oarecare trend descendent de cazuri noi, dar forțat de testarea scăzută, autoritățile au anunțat joi un bilanț zilnic de 7.661 cazuri de COVID-19, după procesarea a 32.120 de teste.

Jumătate de milion de infectări cu Covid-19 în România

UPDATE / Grupul de Comunicare Strategică a anunțat numărul românilor infectați cu coronavirus, pentru 4 decembrie. Până astăzi, 4 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 500.273 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), fiind pentru prima dată când țara noastră trece de 1 milion de cazuri. Din acest total, 390.212 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.062 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 12.052 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

170 din totalul deceselor înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

La ATI s-a înregistrat, de asemenea, un nou record, 1.275 de persoane fiind internate la secțiile de Terapie Intensivă din țara noastră. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.205.480 de teste. Dintre acestea, 35.467 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 23.340 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.127 la cerere.

Coronavirus în România azi, 4 decembrie 2020

Ceea ce a atras atenția în urmă cu o zi, în mod negativ, a fost numărul record de morți de la startul pandemiei în țara noastră: 211.

Au pierdut lupta cu boala 125 bărbați și 86 femei, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București.

Din nou, am avut decese înregistrate la categorii foarte tinere de persoane. Încă un copil a murit din cauza infectării cu coronavirus, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Este vorba de o fetiță în vârstă de un an, din județul Argeș, care prezenta mai multe comorbidități. Alte două persoane tinere, din categoria de vârstă 20-30 de ani, au murit după ce au contactat Covid-19.

Rata de infectare, în scădere

Conform ultimelor date, numărul persoanelor internate în stare gravă este în scădere. Dacă miercuri s-a înregistrat un nou record, cu 1.260 de pacienți la ATI, joi dimineață erau 1.252 de bolnavi la Terapie Intensivă. În total, în spitalele Covid din țară numărul de persoane internate este de 13.156.

La capitolul ratei de infectare, vedem și aici o continuă scădere în majoritatea județelor. Pe primul loc se menține Constanța, cu 7,15 cazuri la mia de locuitori, dar în scădere față de miercuri când a fost 7,35.

Pe locul secund este Ilfov, 7,12 cazuri la mia de locuitori, care a crescut însă din nou. Miercuri s-a înregistrat o incidență de 6,57 cazuri. Clujul este pe locul trei, cu 5,82 de cazuri la mia de locuitori, iar Sibiul, mult timp lider, a ajuns la 5,78.

ADVERTISEMENT