News

Coronavirusul nu a iertat nici în timpul Bacalaureatului! Un profesor supraveghetor a fost testat pozitiv

25.06.2020 | 16:57
Coronavirusul nu a iertat nici in timpul Bacalaureatului Un profesor supraveghetor a fost testat pozitiv
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, 25 iunie, a luat sfârșit prima sesiune din acest an a examenului de Bacalaureat, cu proba care le permitea candidaților să își aleagă materia în funcție de profilul și specializarea liceului absolvit. Chiar dacă Ministerul Educației a luat toate măsurile de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus, boala nu iartă pe nimeni.

O profesoară care luni i-a supravegheat pe elevii Liceului Pedagogic „Vasile Lupu” în timpul probei de limba și literatura română a fost testată pozitiv. Odată confirmate temerile medicilor, s-a decis ca atât femeia, cât și colegul cu care a lucrat să nu mai facă parte din comisie la următoarele testări.

ADVERTISEMENT

În urma anchetei epidemiologice demarate de Direcția de Sănătate Publică, s-a constatat că toate regulile și procedurile stabilite prin ordin comun de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au fost respectate în centrul de examen.

Alertă după examenul de Bacalaureat! Un profesor supraveghetor din Iași a fost testat pozitiv cu coronavirus

Cadrul didactic a fost luni asistent de sală şi a fost confirmat cu infecţia cu noul coronavirus marţi seară. Luni a intrat în centru, avea temperatură sub 37,3 şi a semnat pe proprie răspundere o declaraţie conform căreia nu avea pe nimeni în familie bolnav şi nu intrase în contact cu cineva confirmat. Luni seară a început să se simtă rău şi a fost testată”, a declarat pentru Mediafax Luciana Antoci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Iași.

ADVERTISEMENT

Potrivit președintelui Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, cazul nu este unul singular. O situație exactă a profesorilor supraveghetori infectați cu noul coronavirus nu va fi disponibilă, însă, mai devreme de săptămâna viitoare.

Se pare că mai avem un caz pozitiv, este vorba despre o doamnă care a fost într-o comisie de bacalaureat. Astfel de situaţii se întâmplă. Sunt convins că sunt mai multe astfel de cazuri, dar o evaluare in ceea ce priveşte amploarea impactului epidemiologic o vom putea face în următoarele zile, credem noi în 5-7 zile”, a explicat Laviniu Lăcustă.

ADVERTISEMENT

O altă profesoară din Iași a fost confirmată cu COVID-19. A corectat lucrările de la Evaluarea Națională

Nici Evaluarea Națională nu a fost iertată de virusul care în doar câteva luni a reușit să îngenuncheze întreaga lume. O profesoară însărcinată cu corectarea lucrărilor scrise ale elevilor de clasa a VIII-a a fost testată pozitiv în urmă cu câteva zile. Coincidență sau nu, acest caz s-a înregistrat tot la o școală din Iași.

Este o situaţie deosebit de gravă, deoarece persoana respectivă a intrat în contact cu aproximativ 20-30 cadre didactice care au participat la corectarea lucrărilor la proba Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională.

ADVERTISEMENT

Aşteptăm să vedem dacă vom avea alte cazuri de infectare cu COVID-19 printre contacţii doamnei respective. Dumneaei fiind corector nu a intrat în contact cu elevii, ci cu foarte mulţi profesori. Considerăm că este o recudescenţă şi pe fondul deschiderilor unităţilor şcolare.

Rămâne să vedem în următoarea perioadă care vor fi consecinţele. Dacă lucrurile decurg în acest ritm mi-e teamă ca nu cumva preşedintele României să recurgă la reinstituirea măsurii stării de urgenţă”, a mai spus președintele USLIP Iași.

ADVERTISEMENT