News

CORUPŢIE LA MAI. Acuzaţiile oficiale ale DNA

CORUPŢIE LA MAI. UPDATE 15 ianuarie, 15:21 / Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus începerea urmăririi penale pe numele lui Ingrid Mihai, consilier în Ministerul Afacerilor Interne, şi...
15.01.2015 | 20:09
CORUPTIE LA MAI Acuzatiile oficiale ale DNA
ADVERTISEMENT

CORUPŢIE LA MAI. UPDATE 15 ianuarie, 15:21 / Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus începerea urmăririi penale pe numele lui Ingrid Mihai, consilier în Ministerul Afacerilor Interne, şi pe numele lui Mihai Şova, secretar general al adjunct al aceluiaşi minister, pentru folosirea sau permitea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. 

CORUPŢIE LA MAI. Biroul din MAI al lui Ingrid Popa a fost percheziţionat, miercuri, de procurorii anticorupţie.

ADVERTISEMENT

Acuzaţiile DNA, potrivit unui comunicat al instituţiei:

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

CORUPŢIE LA MAI. În zilele de 05.11.2014, 07.11.2014, 12.11.2014, 30.10.2014, 10.11.2014, 06.11.2014 şi 07.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, în calitate de consilier al ministrului Afacerilor Interne, i-a permis accesul suspectului Şova Mihai la documente care conţineau informaţii nedestinate publicităţii şi la care acesta nu avea acces, conform atribuţiilor de serviciu, pe care cei doi, ulterior, le-au fotocopiat în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

ADVERTISEMENT

De asemenea, urmărind acelaşi scop, în data de 14.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana i-a facilitat accesul suspectului Şova Mihai la documente confidenţiale, emise de către Direcţia Naţională Anticorupţie, care priveau două dosare penale aflate în curs de instrumentare.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

ADVERTISEMENT

sursa: dcnews.ro

CORUPŢIE LA MAI. Percheziţii miercuri la amiază, la sediul Ministerului de Interne. Procurorii DNA susţin că este vorba de suspiciuni de fapte de corupţie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) ridică din biroul consilierei ministrului Gabriel Oprea calculatorul acesteia, documente şi alte probe, au spus sursele citate.

ADVERTISEMENT

La finalul percheziţiilor, Ingrid Mocanu Popa va fi dusă pentru audieri la sediul DNA.

CORUPŢIE LA MAI. Sursele citate au precizat că Ingrid Mocanu Popa este vizată de anchetatori întrucât ar fi divulgat informaţii nedestinate publicităţii.

CORUPŢIE LA MAI. Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că în acest caz fac cercetări pentru infracţiuni de corupţie care ar fi fost comise de funcţionari din Ministerul Afacerilor Interne.

“În cursul zilei de 14 ianuarie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii la sediul Ministerului Afacerilor Interne. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă”, a precizat DNA în comunicatul citat.

sursa: REALITATEA.NET

ADVERTISEMENT