Sporturi

Cosac și Segărceanu sunt încrezători la Roland Garros! ”Vom avea cel puţin o finalistă”

29.05.2018 | 22:00
Cosac si Segarceanu sunt increzatori la Roland Garros Vom avea cel putin o finalista

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, și căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, sunt încrezători în șansele jucătoarelor din România la Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

”Am convingerea că fetele sunt la un pas de performanţă la acest Grand Slam, am convingerea că vom avea cel puţin o finalistă şi de ce nu, o câştigătoare. Când am spus cel puţin o finalistă, m-am gândit la Simona prin prisma clasamentului, este prima jucătoare a lumii, poziţie ce o îndreptăţeşte să câştige un Grand Slam. Cred că-i lipseşte un pic de şansă, ea a progresat enorm în ultimii ani, s-a maturizat, a progresat în toate sectoarele şi a venit timpul să câştige un Grand Slam”, a declarat Cosac, conform news.ro.

Cosac și Segărceanu sunt încrezători la Roland Garros: ”Așteptăm un rezultat mare”

”Avem o participare foarte bună la Roland Garros, Buzărnescu arată şi ea o formă bună. Aşteptăm să vedem ce fac şi celelalte fete. Eu zic că suntem într-un moment bun. Fetele sunt sănătoase şi sunt într-o formă şi aşteptăm un rezultat mare la Paris. Sigur că Simona îşi doreşte să câştige, toată lumea aşteaptă acest Grand Slam, eu zic că a avut un început de an bun, a adunat multe momente importante. Sperăm să înceapă bine, e foarte important ca primele jocuri să le aibă fără probleme şi să o vedem cu titlu la Roland Garros”, a spus Segărceanu.

George Cosac și Florin Segărceanu sunt încrezători în șansele jucătoarelor din România de a ajunge în finală la Roland Garros
George Cosac și Florin Segărceanu sunt încrezători în șansele jucătoarelor din România de a ajunge în finală la Roland Garros

”Cred că ea a avut mereu şanse, au fost trei finale foarte disputate, important este să nu se accidenteze şi să nu aibă meciuri foarte, foarte grele. Rămâne de văzut ce adversare va avea, tenisul feminin este plin de surprize, nu e o reţetă să poţi să-i spui ce-i trebuie pentru a câştiga. Important este să capete încredere în primele meciuri şi să o vedem în finală. Valorile sunt foarte apropiate, aţi văzut că Simona e numărul 1 şi Svitolina e numărul cinci şi se poate întâmpla orice”, a precizat căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup.

România este reprezentată de şase jucătoare pe tabloul principal de simplu de la Roland Garros. Până acum, au evoluat cinci dintre ele, în prima manşă, patru obţinând calificarea în turul al doilea, Alexandra Dulgheru, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu și Ana Bogdan, în timp ce Soarana Cîrstea a fost eliminată.

Liderul clasamentului WTA, Simona Halep, ar fi trebui să joace marți cu Alison Riske în runda inaugurală, dar partida a fost anulată din cauza întunericului. Întâlnirea a fost reprogramată pentru miercuri, de la ora 12:00 pe terenul central, Philippe Chatrier. Este primul meci care se va disputa pe centralul de la Paris, miercuri.