News

Coșmar pentru zeci de români blocați în Grecia, după inundațiile devastatoare. Unii se află în hoteluri, alții pe un feribot

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că situația este monitorizată și se află în contact permanent cu turiștii blocați în Grecia.
06.09.2023 | 17:57
Cosmar pentru zeci de romani blocati in Grecia dupa inundatiile devastatoare Unii se afla in hoteluri altii pe un feribot
Coșmar pentru zeci de români blocați în Grecia, după inundațiile devastatoare. Foto: Facebook Meteo Plus
ADVERTISEMENT

Coșmar pentru zeci de români blocați în Grecia, în urma inundațiilor devastatoare produse în mai multe zone. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), unii dintre aceștia se află în hoteluri, iar alții pe un feribot.

Zeci de români sunt blocați în Grecia, după inundațiile devastatoare

Autoritățile elene au amânat debarcarea turiștilor care se aflau pe un feribot pe ruta Skiathos-Volos. Printre aceștia se numără și mai mulți cetățeni români. Decizia privind amânarea debarcării a fost anunțată din cauza fenomenelor meteo severe.

ADVERTISEMENT

Totodată, Ministerul de Externe transmite că alți români sunt blocați în hoteluri aflate în zonele vizate de inundații. MAE precizează că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic au fost informați cu privire la situația turiștilor de pe feribot.

„Potrivit datelor obţinute de către oficiul consular român de la autorităţile locale, din cauza fenomenelor meteorologice care afectează insula Volos, autorităţile elene implicate în gestionarea acestei situaţii au decis amânarea debarcării persoanelor aflate pe feribot până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice în zona de debarcare”, a transmis MAE, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ambasada României la Atena ține legătura cu românii blocați în hotelurile din Grecia. Oamenii au fost sfătuiți să urmărească și să țină cont de recomandările autorităților din statul elen.

Situația este monitorizată de oficialii Ambasadelor României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic. Potrivit acestora, ei se află în contact permanent cu turiștii români blocați pe teritoriul Greciei.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu românii din Turcia și Bulgaria

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe a informat că nu au existat solicitări, din partea românilor, privind asistența consulară, în cazul inundațiilor din Bulgaria. „MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875; +30 210 6728879. Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088 şi Ambasadei României la Sofia : +359 2 9733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.”, a precizat MAE.

De asemenea, nici în Turcia sau Spania nu au fost înregistratae solicitări de asistență de la cetățeni români, în urma dezastrelor produse de fenomenele meteorologice, conform oficialilor români.

ADVERTISEMENT

„MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7940. Ambasadei României la Madrid : +34 685.440.149; +34 685.440.159; +34 685.440.166; +34 917.344.004”, adaugă MAE.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat...
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat decizia imediat
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Schimbări majore la permise. Cine va fi obligat să îl reînnoiască la 2...
Schimbări majore la permise. Cine va fi obligat să îl reînnoiască la 2 ani
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același...
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același oraș din Mexic
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
De la covor la fulger: cum funcționează electricitatea statică
De la covor la fulger: cum funcționează electricitatea statică
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Răzvan Fodor, DEVASTAT de SEPARAREA de Irina Fodor. Ce mesaj i-a transmis în...
Răzvan Fodor, DEVASTAT de SEPARAREA de Irina Fodor. Ce mesaj i-a transmis în momentul despărţirii FOTO
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la...
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la NATO
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume