News

Video. Dezastru în Bulgaria, Grecia și Turcia din cauza inundațiilor. Mai mulți oameni au murit, iar alții sunt dispăruți

Inundații în Grecia, Bulgaria și Turcia. Autoritățile sunt în alertă, după ce mai multe persoane au murit, iar altele sunt de negăsit.
06.09.2023 | 10:53
Video Dezastru in Bulgaria Grecia si Turcia din cauza inundatiilor Mai multi oameni au murit iar altii sunt disparuti
Dezastru în Bulgaria, Grecia și Turcia din cauza inundațiilor. Colaj Fanatik/ Foto Facebook Meteo Plus/ Meteo Bulgaria
ADVERTISEMENT

Este dezastru în Bulgaria, Grecia și Turcia din cauza inundațiilor devastatoare produse în ultimele ore. Precipitațiile abundente și furtunile violente au făcut prăpăd în mai multe regiuni din cele trei țări.

Dezastru în urma inundațiilor din Bulgaria, Grecia și Turcia

Mai mulți oameni au murit, iar alții sunt dați dispăruți. În total, până la această oră s-au înregistrat șapte decese, potrivit The Guardian. Fenomenele meteo severe au lovit localitatea Ţarevo din zona Mării Negre a Bulgariei.

ADVERTISEMENT

Doi bărbați au murit și alte două persoane, mamă și fiică, sunt de negăsit în Bulgaria. Femeile se deplasau într-un autoturism, care se afla pe un pod prăbușit în apă și tras în mare, conform autorităților bulgare.

„Avem indicii despre două femei care călătoreau în vehicul. Este vorba despre o mamă şi o fiică, care sunt căutate în acest moment”, a transmis şeful Direcţiei regionale a Ministerului de Interne din Burgas, Emil Pavlov.

ADVERTISEMENT

În Țarevo a fost declarată stare de urgență în urma inundațiilor puternice. Aproximativ 60 de oameni au fost evacuați din calea viiturilor. De asemenea, mai multe autoturisme și rulote de camping au ajuns în mare.

Două persoane au murit în Istanbul

Și Turcia se confruntă cu inundații devastoare. Mai multe cartiere din Istanbul au fost serios afectate, iar viitura a luat cu ea zeci de mașini. Din păcate, două decese au fost anunțate de autoritățile din Turcia.

ADVERTISEMENT

Ministrul de interne, Ali Yerlikaya, a spus că alte patru persoane sunt date dispărute, în provincia Kirklareli, de lângă Bulgaria. Este vorba de turiști care se aflau într-un camping, atunci când zona a fost înghițită de ape.

Centrul Greciei a fost lovit de inundații, cel mai afectat fiind orașul Volos. Cel puțin un om a murit, iar cinci persoane sunt de negăsit. Victima decedată este un bărbat care a sfârșit în mod tragic, după ce un zid s-a prăbușit peste el.

ADVERTISEMENT

Furtunile devastatoare din cele trei țări au fost aduse de ciclonul Daniel, conform meteorologilor. Apele au acoperit mai multe zone, podurile și casele oamenilor au fost distruse, iar mașinile au fost luate de viitură.

ADVERTISEMENT