News

Coșmarul trăit de o mămică din Vrancea. Și-a pierdut fetița la câteva ore după ce a adus-o pe lume: „Avem certificat de naștere, nu avem certificat de deces”

O mămică din Vrancea trece printr-un coșmar, după ce a aflat că bebelușul ei a murit. Tragedia a avut loc la Spitalul din Focșani.
01.02.2024 | 23:22
Cosmarul trait de o mamica din Vrancea Sia pierdut fetita la cateva ore dupa ce a aduso pe lume Avem certificat de nastere nu avem certificat de deces
Coșmarul trăit de o mămică din Vrancea. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O mămică din Vrancea trăiește o adevărată dramă după ce și-a ținut bebelușul nou-născut în brațe, iar la câteva ore a aflat că a murit. S-a întâmplat la Spitalul din Focșani, aici unde femeia a venit să nască pe 28 ianuarie, la îndrumarea medicului care i-a monitorizat sarcina.

O mămică din Vrancea a aflat că bebelușul ei a murit la câteva ore după ce a născut

Acesta i-a spus că o așteaptă pentru internare și că în ziua respectivă îi va provoca nașterea. Cum femeia de 39 de ani nu avea dureri, iar colul nu era deschis, a rugat medicul să îi facă cezariană. Însă, doctorul a menționat că vor mai aștepta câteva ore pentru a vedea dacă vor fi declanșate contracțiile.

ADVERTISEMENT

Potrivit cumnatei femeii, citată de Ziarul de Vrancea, bătăile inimii și ritmul cardiac erau în parametrii normali la prima monitorizare. Spre seară, la ora 19:45, mămica a semnat pentru anestezie și cezariană. În jurul orei 20:20 i s-a făcut o altă monitorizare, însă bătăile fetale au fost detectate cu greu, fiind foarte slabe.

„Uite-o ce frumoasa e, felicitări, nota 10!”

În cele din urmă, femeii i s-a spus că fetița avea cordonul ombilical în jurul gâtului și va fi supusă operației de cezariană. La ora 21:20 a născut, însă, când a întrebat medicul dacă fetița este bine, acesta a avut o reacție ciudată.

ADVERTISEMENT

„Cumnata mea a născut duminică 28 ianuarie 2024 la ora 21:20 prin cezariană, fetița având greutate de 2.600 kg și scor APGAR 8! După ce au scos fata, cumnata mea a întrebat dacă fata este bine. Dr Joițaru a țipat la ea zicându-i „Nu o auzi plângând”? Dar s-a auzit numai un „Oa!…”După aceea a auzit doar aspiratorul cum o curața și o aspira. I-a adus-o preț de câteva secunde. I-a lipit-o de față și i-a zis cumnatei „ Uite-o ce frumoasa e, felicitări, nota 10!”, a declarat cumnata femeii, conform sursei citate.

Câteva ore mai târziu, mămica a aflat de la personalul medical că bebelușul are o hemoragie internă și că va fi nevoită să semneze pentru sânge și plasmă, în timp ce era internată pe secția ATI, încă sub efectul anesteziei. Îngrijorată, femeia și-a sunat soțul și l-a rugat să vorbească cu medicii, pentru a transfera copilul la un alt spital,

ADVERTISEMENT

„La această solicitare ni s-a spus că protocolul prevede că fetița nou născută nu poate fi transportată 72 de ore! Cumnata mea, mama fetiței nou născute, a fost mutată pe secție”, a transmis cumnata acesteia.

Ce declară conducerea spitalului din Focșani

Ulterior, în jurul orei 14, femeia avea să afle că bebelușul ei a decedat. Familia îndurerată a sesizat Direcția de Sănătate Publică Vrancea și a făcut plângere la Poliție. Oamenii spun că nu au primit certificatul de deces al copilului.

ADVERTISEMENT

„Avem certificat de naștere, nu avem certificat de deces și nici hârtie prin care să ateste că este decedat copilul. Autopsia a fost făcută astăzi, 31.01.2024! Vineri 02 februarie 2024 vom lua trupul fetiței decedate pentru înmormântare”, susține familia.

Polițiștii din Vrancea fac cercetări pentru ucidere din culpă. De asemenea, la ora actuală sunt deschise mai multe anchete, una internă a spitalului, alta a Direcției de Sănătate Publică Vrancea și încă una a Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani.

Conducerea spitalului din Focșani susține că fetița ar fi avut „boala hemoragică a nou născutului”, iar evoluția a fost una rapidă. De altfel, copilul nu ar fi răspuns la tratament. Urmează ca necropsia să stabilească, în mod clar, care a fost cauza morții.

 

ADVERTISEMENT