Sport

Costel Pantilimon revine în România! Se întoarce la clubul la care s-a lansat în fotbalul mare

Costel Pantilimon (36 de ani), fostul portar al Politehnicii Timișoara și al naționalei României, revine în Banat! Ce funcție va ocupa la alb-violeți.
07.02.2023 | 17:20
Costel Pantilimon revine in Romania Se intoarce la clubul la care sa lansat in fotbalul mare
Costel Pantilimon a jucat 5 ani la Poli Timișoara. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Fostul mare portar a renunțat la cariera de jucător profesionist și se întoarce după 11 ani la Timișoara.

Costel Pantilimon, noul manager general de la SSU Politehnica Timișoara

Presa timișoreană anunță că Pantilimon va fi prezentat oficial de către clubul din Liga a doua, în cursul zilei de miercuri, 8 februarie.

ADVERTISEMENT

Clubul speră că fostul jucător care a trecut pe la echipe mari precum Manchester City, Sunderland, Watford, Deportivo La Coruna sau Nottingham Forest să ajute echipe și din punct de vedere financiar și să atragă noi sponsori.

Costel Pantilimon a jucat 115 meciuri pentru Poli Timișoara, fiind clubul pentru care a jucat cele mai multe partide în toată cariera sa. Goalkeeperul cumpărat în 2006 pentru 200.000 de euro de la Aerostar Bacău a închis poartă bănățenilor de 45 de ori.

ADVERTISEMENT

După cinci ani pe Bega, „Panti” era împrumutat în vara lui 2011 pentru 500.000 de euro la City. „Cetățenii” l-au transferat definitiv în ianuarie 2012 și au plătit 3,5 milioane de euro, o sumă considerabilă pentru un portar.

Costel Pantilimon a bifat doar 29 de meciuri pentru Manchester City, cu care a câștigat cinci trofee și singurele din carieră: două titluri în Premier League (2012, 2014), o Cupă a Ligii Angliei (2014) și două Supercupe ale Angliei (2012, 2013).

ADVERTISEMENT

Ultimul club din cariera lui Pantilimon a fost Denizlispor, de care s-a despărțit la 31 martie 2021. Băcăuanul s-a retras în 2017 de la naționala României, pentru care a jucat 27 de meciuri.

Costel Pantilimon vine la Poli Timișoara într-un moment foarte dificil

Poli Timișoara se află pe locul 15 în Liga 2 Casa Pariurilor, la egalitate de puncte (12) cu ultima clasată, Unirea Constanța.

ADVERTISEMENT

Distanță de puncte între echipele care se bat pentru evitarea retrogradării este însă destul de mică, iar timișorenii ar avea în continuare șanse teoretic să se salveze de retrogradarea în Liga a treia.

Liga 2 Casa Pariurilor se reia pe data de 25 februarie. Costel Pantilimon va debuta ca oficial al timișorenilor în meciul cu CSC Dumbrăvița.

ADVERTISEMENT