Sport

Cota de piață a lui Florinel Coman a „explodat”! Cât a ajuns să valoreze „șeptarul” de la FCSB. Tavi Popescu, în cădere liberă

Prestațiile lui Florinel Coman la FCSB nu au rămas fără ecou. Cota de piață a internaționalului român a crescut cu un milion de euro după ultimele actualizări.
24.03.2024 | 15:30
Cota de piata a lui Florinel Coman a explodat Cat a ajuns sa valoreze septarul de la FCSB Tavi Popescu in cadere libera
Ce cotă de piață are Florinel Coman după ultima actualizare de pe Transfermarkt.com. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Florinel Coman are parte de un sezon excelent în tricoul celor de la FCSB. Fotbalistul aflat în prezent în cantonamentul naționalei este foarte aproape de câștigarea primului titlu de campion alături de echipa lui Gigi Becali. Cota de piață a lui Florinel Coman a crescut cu un milion de euro după ultimele actualizări.

Cota de piață a lui Florinel Coman a „explodat”! Cât a ajuns să valoreze „șeptarul” de la FCSB

Florinel Coman este golgheterul celor de la FCSB în actuala stagiune. Internaționalul român în vârstă de 25 de ani a marcat 16 goluri pentru FCSB în toate competițiile, reușind alte 9 pase decisive. Cota de piață a „șeptarului” a crescut treptat pe parcursul acestui sezon.

ADVERTISEMENT

Pe 15 iunie 2023, Florinel Coman era cotat de portalul Transfermarkt.com la 3,5 milioane de euro. După aproximativ 9 luni, Florinel Coman a ajuns să aibă o cotă de piață de 6 milioane de euro! La finalul anului trecut, cel mai bun marcator al „roș-albaștrilor” avea o cotă de piață de 5 milioane de euro.

După ultima actualizare care a avut loc vineri, 22 martie 2024, cota de piață a lui Florinel Coman a crescut cu un milion de euro, până la 6 milioane de euro. Totuși, Coman rămâne al doilea cel mai bine cotat fotbalist de la FCSB după căpitanul Darius Olaru. Mijlocașul valorează 6,5 milioane de euro, însă cota fotbalistului de 26 de ani nu a fost actualizată.

ADVERTISEMENT
  • 32,45 milioane de euro este cota totală de piață a lotului FCSB după ultima actualizare, conform Transfermarkt.com

Cota lui Tavi Popescu, în cădere liberă. Alți 9 fotbaliști de la FCSB au înregistrat creșteri pe piața de transferuri

Octavian Popescu nu se regăsește în acest sezon. „Perla” lui Gigi Becali a marcat doar 3 goluri în 31 de meciuri și este departe de forma care l-a determinat pe patron să ceară zeci de milioane de euro pe transferul tânărului fotbalist.

ADVERTISEMENT

De altfel, prestațiile șterse ale lui Tavi Popescu la echipa de club l-au determinat pe selecționerul Daniel Pancu să-l lase în afara lotului României U21 pentru meciul din preliminariile EURO 2025 contra Armeniei. După ultima actualizare, Tavi Popescu a ajuns să aibă o cotă de piață de 3 milioane de euro.

Înainte de actualizarea de pe Transfermarkt.com, Octavian Popescu avea o cotă de piață de 3,4 milioane de euro. Cea mai mare cotă de piață din cariera lui Tavi Popescu a fost 4 milioane de euro, la finalul anului 2022. Iată cum arată lista actualizărilor de la FCSB:

ADVERTISEMENT
  • Florinel Coman – 6 milioane de euro (5 milioane de euro înainte de actualizare)
  • Octavian Popescu – 3 milioane de euro (3,4 milioane de euro)
  • Ștefan Târnovanu – 2,8 milioane de euro (2,5 milioane de euro)
  • Adrian Șut – 2,3 milioane de euro (2 milioane de euro)
  • Siyabonga Ngezana – 1,3 milioane de euro (1 milion de euro)
  • Joyskim Dawa – 1,1 milioane de euro (900.000 de euro)
  • Alexandru Băluță – 1 milion de euro (900.000 de euro)
  • Ovidiu Popescu – 700.000 de euro (800.000 de euro)
  • Mihai Lixandru – 700.000 de euro (500.000 de euro)
  • Andrei Vlad – 300.000 de euro (400.000 de euro)
  • Nana Antwi – 300.000 de euro (275.000 de euro)
  • Andrei Pandele – 100.000 de euro (50.000 de euro)

În ciuda faptului că a scăzut cota sa de piață, Octavian Popescu rămâne al treilea cel mai valoros fotbalist din lotul FCSB după Darius Olaru și Florinel Coman. La polul opus, cei mai slab cotați jucători ai „roș-albaștrilor” sunt Mihai Toma, Mihai Udrea și Ionuț Panțîru cu 50.000 de euro.

FCSB, lot cu 10 milioane de euro mai valoros decât Rapid

FCSB este echipa cu cel mai valoros lot din SuperLiga (32,45 milioane de euro). Următoarea în ierarhie este Rapid la mare distanță. Giuleștenii au o cotă de piață a lotului de 22,60 milioane de euro. Albion Rrahmani este cel mai valoros fotbalist al „alb-vișiniilor”.

Cota atacantului kosovar, dorit de Benfica și Aston Villa, a crescut de la 1,4 milioane de euro la 2,3 milioane de euro după cea mai recentă actualizare. Ultimul loc pe podiumul echipelor din SuperLiga cu cel mai valoros lot este Universitatea Craiova (22,33 milioane de euro).

  • 225,03 milioane de euro este valoarea totală a loturilor cluburilor din SuperLiga
ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru „X” la meciul Farul - FCSB