News

COVID-19, marele salvator al turismului intern! Oferte amețitoare ale jucătorilor externi

24.02.2021 | 14:04
COVID19 marele salvator al turismului intern Oferte ametitoare ale jucatorilor externi
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum COVID-19 a devenit peste noapte marele salvator al turismului intern! Pandemia de coronavirus a făcut ca mulți oameni se se reorienteze anul trecut din punct de vedere al concediilor. Nu puțini au fost cei care au rămas cu un gust amar. Drumurile înfiorătoare din România, prețurile exorbitante, servirea proastă și atitudinea patronilor și a personalului au fost doar câteva dintre plângerile turiștilor. 

Aproape toți și-au promis că în 2021 vor merge în străinătate, dar nimeni nu a luat în calcul și modalitatea prin care o vor putea face. Mai mult de atât, COVID-19 pare chiar mai puternic față de vara trecută și oamenii se tem în continuare.

ADVERTISEMENT

În general, cei care au dat înapoi și s-au reîndreptat către o nouă vacanță pe litoralul românesc sunt familiile cu copii sau cei trecuți de a doua tinerețe. Prețurile ridicate ale testelor PCR, incertitudinea zilei de mâine și teama de a nu rămâne fără banii plătiți pe cazări au reprezentat suficiente motive pentru ca operatorii de turism din țară să-și frece mâinile de fericire.

COVID-19, marele salvator pentru turismul intern!

Fără să rupă gura târgului, deocamdată, agențiile de turism spun că au primit cereri suficiente pentru hoteluri de pe litoral, în ciuda faptului că oamenii s-au arătat extrem de dezamăgiți de cele găsite în stațiuni. Mai mult de atât, operatorii cred că voucherele de vacanță au adus o altă dilemă în rândul turiștilor.

ADVERTISEMENT

Site-urile de profil au fost luate cu asalt de recenzii și nu puțini s-au păcălit judecând de pe urma acestora. De altfel, FANATIK a scris AICI despre acest fenomen și a explicat că plângeri au venit și din alte colțuri ale țării, nu doar de la malul mării.

Valea Prahovei, Maramureș, Clisura Dunării sau Delta Dunării au fost destinațiile preferate de români într-o vară cu mari probleme. „Am luat cazare pe cont propriu de pe cel mai mare site care se ocupă cu așa ceva. Ne-au spus că sunt la 200 de metri de centrul orașului Sinaia.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – hepta.ro

Probabil dacă zburai sau te aruncai în gol, pentru că noi făceam 5 minute coborâre numai până la Palatul Regal. Fără locuri de parcare, mâncare proastă, dar, culmea, români fericiți pentru orice li se punea în farfurie.

Voucherele de vacanță au făcut lucrul acesta și îmi asum ceea ce spun, deși știu că o să fiu înjurată. A scăzut calitatea turiștilor. Au ajuns prin hoteluri oameni cu un trai nu tocmai ok acasă. Și atunci, normal, a fost Raiul pe pământ pentru ei. Indiferent de mâncarea pe care o mâncau, indiferent de condițiile pe care le găseau”, a zis Adina Stoican, una dintre turistele dezamăgite de cele găsite la fața locului.

ADVERTISEMENT

Ce preferă turiștii români în 2021

Vara lui 2021 nu pare să schimbe foarte multe. Românii se tem încă să călătorească, drept pentru care s-au îndreptat către hotelurile din țară. „Există o frică, e adevărat. Înainte de pandemie aveam deja o mulțime de concedii plătite la early booking. Erau vacanțele de Paște în Grecia și Bulgaria, discutam despre o altă cantitate a călătoriilor. 

A rămas această teamă, una normală. Familiile cu copii merg în țară, preferă concediile acasă. Cei mai în vârstă, la fel. E o situație delicată. Paradoxal, dar COVID-19 ar putea să salveze anul acesta turismul intern. Pentru că nu puțini au fost cei care mi-au spus că merg doar pentru copii anul acesta. Că lor le-a ajuns ce au văzut anul trecut în țară. 

Sursa foto – hepta.ro

Vă spuneam cu altă ocazie că Mamaia a rămas numărul 1, dar au existat oameni care s-au plâns. Am avut un cuplu care mergea în Turcia de 5 ani de zile cu o colicitare aparte ca băuturile să nu fie locale, să aibă mai multe mese a la carte, deci oameni care plăteau serios.

Mi-au zis că au văzut șobolani și câini vagabonzi cât pentru o viață în Mamaia. Culmea este că n-au dat puțin nici în România, doar că în Turcia, știți cum e, în Turcia plăteau pentru un tot. Aici au avut strict o bucățică frumoasă, adică hotelul lor. Când ieșeau se loveau însă de toate celelalte”, a zis Viviana Costache, reprezentanta unei agenții de turism, exclusiv pentru FANATIK.

Ce oferte propun Grecia, Turcia și Bulgaria pentru vară

În tot acest timp, jucătorii externi au anunțat oferte amețitoare. Grecia face toate eforturile posibile pentru a redeschide sezonul la timp în acest an. Au fost zeci de milioane de euro pierdute de guvernul de la Atena, drept pentru care elenii au înțeles că trebuie să se sacrifice.

Există și acum restricții importante în anumite zone, restricții care au darul de a limita cât mai mult posibil răspândirea virusului. Grecii se gândesc chiar la turiști cu ocazia sărbătorilor pascale. Au făcut pachete speciale pentru români pe care îi consideră o țintă aparte.

Sursa foto – hepta.ro

„Eu locuiesc în Skopelos și vă spun că insula aceasta este pregătită sută la sută pentru turiști. Oamenii au respectat cu sfințenie tot ce a fost nevoie. Hotelurile sunt gata, tavernele sunt gata, noi suntem gata. Grecia este pregătită pentru vară și pentru turiști”, a zis Valentin Nițoi pentru site-ul nostru.

Turcia rămâne cu pachetele all inclusive, unele care au fost întotdeauna o atracție pentru familiile cu copii. Sunt prețuri foarte bune și reduceri serioase la toate agențiile de turism. În plus, pe piață au reapărut Egipt și Tunisia și ele cu prețuri excelente.

Bulgaria și Italia, două țări cu probleme în privința coronavirusului încearcă și ele să ajungă la un numitor comun în privința turismului.

ADVERTISEMENT