News

Covid s-a întors în România. Tot mai multe focare în spitale, programul de vizite a fost anulat

Potrivit OMS, pandemia de coronavirus ar trebui să fie de domeniul trecutului, însă boala nu a dispărut din viețile românilor, drept dovadă situația din spitale.
04.09.2023 | 16:18
Covid sa intors in Romania Tot mai multe focare in spitale programul de vizite a fost anulat
Tot mai multe focare în spitale, programul de vizite a fost anulat. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Concret, tot mai multe spitale anunță că se confruntă cu focare de Covid-19 și au interzis accesul vizitatorilor, pentru a limita cât mai mult potențialul de extindere al bolii. Vestea bună în acest caz e că boala a devenit tot mai irelevantă, astfel că formele de Covid din spitale sunt momentan forme ușoare, care nu pun probleme din punct de vedere medical.

Covid s-a întors în România. Tot mai multe focare în spitale

Potrivit G4Media, Spitalul Județean Buzău a interzis deja vizitele după ce au ajuns la spital 8 pacienți diagnosticați cu Covid-19 în ultima zi, printre care și un copil mic. Din fericire toate cazurile sunt momentan forme ușoare ale bolii, însă riscul ca tot mai mulți oameni să se îmbolnăvească cu Covid, acum că a venit toamna, e tot mai mare.

ADVERTISEMENT

Așadar, accesul vizitatorilor în spital a fost restricționat, în timp ce toată lumea e obligată să poarte echipamente de protecție. La nivel oficial în Buzău, DPS a declarat deja două focare de Covid-19, unul fiind la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpca, iar al doilea la Centrul pentru primirea victimelor violenței în familie din Râmnicu Sărat.

Conform sursei citate, starea de risc epidemiologic a încetat de la 1 iulie, astfel că la nivel național nu mai există spitale și secții dedidcate Covid-19, pacienții urmând să fie internați în orice spital, când situația o cere. Mai mult, medicii nu mai primesc sporuri speciale în condițiile în care Covid-19 a ajuns să fie considerată o boală infecțioasă obișnuită.

ADVERTISEMENT

Mai mult, autoritățile au renunțat din vară și la certificatele electronice de vaccinare împotriva Covid-19, deși specialiștii le recomandă oamenilor să aibă în continuare grijă de sănătatea lor și să respecte aceleași măsuri de protecție ca și în anii trecuți. Așadar, autoizolarea persoanelor care se simt bolnave, dar și purtatul măștii, ar trebui să fie regulile respectate de toată lumea.

”Ministerul Sănătății recomandă în continuare persoanelor care au semne și simptome asemănătoare infecției cu SARS-CoV-2 să se testeze, să se autoizoleze / să poarte mască și să solicite evaluarea stării de sănătate, mai ales dacă simptomatologia se înrăutățește și/sau dacă pacienții prezintă diverse comorbidități și au vârsta peste 65 de ani. Sistemul de supraveghere și raportare de către toate unitățile sanitare și laboratoare a cazurilor de COVID-19 se menține”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Totodată, Conducerea Spitalului Județean de Urgență SJU Buzău a redus programul de vizită în majoritatea saloanelor, interzicând totodată accesul în patru secții, după ce cei opt pacienți au fost confirmați pozitiv. Potrivit G4Media, la această decizie a contribuit și o adresă a Direcției de Sănătate Publică, pentru că nimeni nu vrea să își mai asume riscuri.

”Începând cu data de 29 august 2023, ca urmare a adresei venite din partea DSP Buzău şi a Comitetului director, programul de vizită la SJU Buzău a suferit modificări. Accesul aparţinătorilor este permis în intervalul orar 10.00 – 12.00. Excepţie fac secţiile ATI, Neonatologie, Maternitate şi Oncologie, unde accesul aparţinătorilor este strict interzis. La acest moment, în cadrul SJU Buzău sunt internate 8 persoane cu SARS-COV 2”, a transmis SJU Buzău.

ADVERTISEMENT

Ministrul sănătății Alexandru Rafila sublinia în urmă cu mai multe săptămâni că România are o problemă reală din cauza antivacciniștilor conspiraționiști care au România la nivelul unor țări din Africa. ”Atunci a început declinul, ulterior ceea ce s-a întâmplat în timpul pandemiei. Și o comunicare defectuoasă și semnalele care veneau dinspre multe alte țări, inclusiv condiționarea circulației persoanelor pe baza unui certificat verde – respectiv vaccinare, testare sau trecere prin boală au fost considerate măsuri de limitare a drepturilor personale și lucrurile astea s-au răsfrâns asupra altor vaccinuri din păcate. Ne găsim într-o situație în care începem să ne comparăm cu țări din centrul Africa”, a transmis Rafila.

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă