Life

CRBL a dat-o pe criptomonede și NFT. Cântărețul are un vis uriaș: „Mă provoacă lucrurile noi”

CRBL a dispărut de o bună bucată de vreme din showbiz-ul românesc, dar nu degeaba. Fostul membru al trupei SIMPLU este tot mai fascinat de NFT și criptomonede!
12.11.2021 | 17:21
CRBL a dato pe criptomonede si NFT Cantaretul are un vis urias Ma provoaca lucrurile noi
CRBL s-a apucat de criptomonede și NFT. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

CRBL este conectat la tot ce înseamnă nouă în materie de tehnologie și evoluție a societății. Cântătețul s-a ocupat în ultima perioadă, de când nu mai apare nicăieri, de NFT și criptomonede.

Artistul se află zilele acestea la Dubai, acolo unde își pune în aplicare una din marile sale dorințe, aceea de a dezvolta propriul său NFT, alături de un bun prieten.

ADVERTISEMENT

Pe lângă muzică, rapperul a cochetat mereu cu tehnologia, cu noutățile lumii moderne. Puțini știu că artistul a fost preocupat o bună perioadă din viața lui și de kendama, printre altele.

În direct din Emirate, CRBL a povestit la Teo Show despre proiectele sale, explicând oamenilor de rând care este nebunia cu acest NFT.

ADVERTISEMENT

CRBL, pasionat de NFT și criptomonede

„NFT nu e o criptomonedă. E o chestie, cum să vă explic… E o creație unicat pe care o poți vinde. Eu cu un bun prieten facem primul NFT educațional, de aia suntem la Dubai.

Cei care sunt implicați în block-chain știu despre ce este vorba. Ne educăm cu toții. Mă provoacă lucrurile noi. Învățăm unii de la alții. Sunt genul care mă provoacă lucrurile noi. Eu în paralel cu muzica și kendama, făceam asta în urmă cu ceva ani.

ADVERTISEMENT

Practic, deținătorul unui desen, unei creații artistice, deținătorul originalului o poate vinde pe bani mulți unui om interesat. Noi doi (n.r.: explicându-i cum funcționează NFT lui Teo Trandafir) vom încasa bani indiferent de câți proprietari ai creației vor fi ulterior”, a explicat, în cuvintele sale, CRBL, la Teo Show.

Dan Diaconescu a rupt tăcerea datorită NFT

Pe înțelesul tuturor, NFT este o unitate de date unică prezentă într-un registru informatic definit sub denumirea de blockchain. Jetoanele de tip creație unică pot corespunde unor fișiere de formate diverse.

ADVERTISEMENT

NFT-urile cuprind fotografii, chiar picturi în multe cazuri, înregistrări audio sau videoclipuri. Fișierele în sine pot fi copiate, însă jetoanele nefungibile sunt monitorizzate în permanență în registrele de tipul blockchain.

Cumpărătorii, practic, obțin dovada dreptului de proprietate, iar creatorului respectivului NFT poate încasa sume destul de mari de bani la schimbarea fiecărui proprietar.

În România, unul dintre oamenii care încearcă să aducă pe piața această revoluție este fostul patron al OTV, Dan Diaconescu.

Diaconescu a ”amenințat” că prin intermediul clipurilor sale va face o serie de dezvăluiri care pot paraliza România, cu toate că în urma condamnării pe care a avut-o are anumite interdicții, printre care să apară la televizor.

ADVERTISEMENT