Life

Creatura care își devorează partenerul. Îl mănâncă după împerechere

Creatura de pe teritoriul României care, după împerechere, își ucide partenerul și îl mănâncă. Ritualul ei a atras atenția cercetătorilor.
03.04.2024 | 15:26
Creatura care isi devoreaza partenerul Il mananca dupa imperechere
Creatura care își ucide și își mănâncă partenerul după împerechere. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Natura este uimitoare, din toate punctele de vedere. De multe ori, ignorăm ceea ce se întâmplă în jurul nostru, fără să ne dăm seama de complexitatea lucrurilor. Din multitudinea de specii de animale, insecte și păsări, există anumite exemplare care au un obicei ciudat. Imediat după ce a trecut etapa de împerechere, aceste creaturi își mănâncă partenerul.

Creatura care preferă să fie devorată de cei din specia ei

Ecosistemul din care facem parte este de-a dreptul surprinzător. Tot ceea ce există în jurul nostru este într-o perfectă armonie și simbioză. La o analiză mult mai atentă, mulți dintre noi am fi surprinși să aflăm câte detalii importante ne scapă despre natură și viețuitoarele ei.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță, nu multă lume știe că în România există o viețuitoare cu un tabiet macabru. După ce s-a împerecheat, aceasta alege să își omoare partenerul. Însă, procesul nu se încheie aici, căci aceasta îl și devorează.

Călugărița, căci despre ea este vorba, a dezvoltat anumite deprinderi și abilități pe care nu le întâlnim la toate creaturile. Ritualul ei de după împerechere i-a surprins pe mulți, însă explicația este una cât se poate de simplă.

ADVERTISEMENT

În primul rând, între masculul și femela călugăriță există diferențe notabile. Spre deosebire de mascul, femela nu poate deloc să zboare. Chiar dacă masculii au abilitatea de a zbura, asta nu le prelungește viața.

Masculul se predă femelei călugărițe pentru a nu fi ucis de alte animale

Călugărița femela își ucide partenerul imediat după împerechere. Acest gest este rar întâlnit în rândul insectelor. Potrivit cercetătorilor, femela ar face asta doar din dorința de a supraviețui.

ADVERTISEMENT

Instinctul de supraviețuire este atât de mare la călugăriță, încât este dispusă să facă orice, inclusiv să îl omoare pe mascul. Din păcate pentru mascul, seria gesturilor limită făcute de femelă nu se oprește aici.

După ce l-a ucis, femela călugăriță merge mult mai departe. Imediat după împerechere, masculii sfârșesc prin a fi mâncați. Deși acest proces natural poate suna destul de sumbru, se pare că sunt și călugărițe care refuză să le facă așa ceva partenerilor.

ADVERTISEMENT

În cazul în care acestea refuză să își ucidă partenerul, masculul recurge la gestul suprem de sacrificiu și se predă. Fiind mult mai rapid decât femela, masculul ar putea scăpa ușor, însă, alege să se predea.

Odată predat, masculul este mâncat de femelă și devine, practic, o sursă de hrană. În acest fel, spun cercetătorii, masculii asigură perpetuarea speciei de călugărițe.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze