FANATIK a aflat care e animalul care trăiește în jungla de la Survivor, cunoscut sub numele de „Hunter” (traducere: vânător) care îi pune în real pericol pe concurenți! Doctorul Theodor Goian, medicul care are grijă de faimoși și războinici, ne-a povestit ce gângănii trăiesc printre participanți.
Andreea Tonciu povestea în primul episod de la Survior All Stars că avea nevoie urgent de un doctor, după ce a înțepat-o o insectă. Fosta asistentă de televiziune s-a plâns că i se umflase glezna, însă unii concurenți au zis că exagerează, că e drama queen. Ei bine, doctorul de la Survivor spune că Tonciu a avut motive serioase de îngrijorare.
În jungla din Dominicană trăiesc multe animale periculoase, în special insecte care pot provoca dureri crunte prin înțepătură sau mușcătură. Există un anumit tip de păianjen, căruia i se spune Hunter, însă nu e singura vietate amenințătoare pentru concurenții de la Survivor All Stars.
„Sunt o mulțime de insecte care pot provoca reacții mai mult sau mai puțin grave. Sigur că depinde foarte mult și de reacția proprie la înțepătură și dacă există un fond alergic anterior. Voi aminti câteva dintre cele mai frecvente cu care ne-am întâlnit cu toții în Republica Dominicană
Țânțari: Aceștia pot transmite boli, precum febra dengue și chikungunya. Scorpioni: Deși nu sunt comuni în zonele urbane, scorpionii pot fi găsiți în zonele mai rurale sau nedezvoltate. Unele specii pot provoca înțepături dureroase care pot necesita atenție medicală. Păianjeni: Există diverse specii de păianjeni. Inclusiv unii veninoși, cum ar fi păianjenul Hunter.
Mușcăturile lor pot cauza probleme serioase de sănătate. Centipedele: Unele specii de centipede din Republica Dominicană au mușcături veninoase. Ele pot fi dureroase și pot provoca reacții alergice la persoanele sensibile”, a dezvăluit tata Teo, medicul emisiunii, pentru FANATIK.
Doctorul de la Survivor ne-a oferit, în continuare, un ghid de supraviețuire pentru viața în jungla din Dominicană și nu numai. De ce ar trebui să ținem cont cu adevărat dacă am vrea să stăm izolați, câteva săptămâni, pe o insulă pustie?
Dincolo de animalele care ne poate amenința supraviețuirea pe o insulă nelocuită de nimeni, există o serie de alte aspecte de care trebuie să ținem neapărat cont. Dacă ne-am gândit vreodată să petrecem câteva săptămâni departe de forfota urbană, înconjurați doar de apă, trebuie să ne aprovizionăm în primul rând cu… apă potabilă! „Asigurați-vă că aveți suficientă apă potabilă sau mijloace de purificare a apei, deoarece apa este esențială pentru supraviețuire”, recomandă tata Teo.
„Planificați provizii suficiente de mâncare care să dureze pentru întreaga perioadă. Includeți alimente non-perisabile și luați în considerare metode de pescuit sau de adunare a alimentelor din natură. Aveți nevoie de un adăpost stabil pentru a vă proteja de intemperii și animale sălbatice.
Un cort sau materiale pentru construirea unui adăpost sunt esențiale. Includeți unelte precum un cuțit, chibrituri rezistente la apă sau amnar, unelte pentru pescuit, o lanternă, baterii și un kit de prim ajutor în echipamentele de protecție”, sunt alte sfaturi prețioase date de doctorul de la Survivor All Stars.
Mai trebuie să ne alegem și o îmbrăcăminte adecvată pentru clima insulei. Ne trebuie inclusiv haine de ploaie plus încălțăminte robustă și pălării pentru protecție solară. Un repelent de insecte este crucial și, de asemenea, o plasă de țânțari „mai ales dacă există riscul de boli transmise de insecte, așa cum am răspuns anterior”.
Chiar dacă ne credem viteji și vrem să o facem pe supraviețuitorii, ne trebuie musai un telefon satelit sau un dispozitiv de localizare. E vital să avem un mijloc de comunicare în caz de urgență. Cunoașterea tehnicilor de prim ajutor și a modului de a trata leziunile comune sunt iarăși la fel de importante.