News

Creatura ciudată pe care a prins-o un pescar în Timiș. Cu o simplă râmă ca momeală, nu i-a venit să creadă ce vede când a scos undița din apă

Un pește despre care specialiștii spun că ar fi Piranha este creatura ciudată pe care a prins-o un pescar în Timiș. A folosit o simplă râmă.
19.08.2023 | 11:45
Creatura ciudata pe care a prinso un pescar in Timis Cu o simpla rama ca momeala nu ia venit sa creada ce vede cand a scos undita din apa
Creatura ciudată, care pare un Piranha, pe care a prins-o un pescar în Timiș. Sursa foto: hepta.ro / Lugoj Info / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un pescar din vestul țării a avut parte de o surpriză uriașă la ultima partidă efectuată pe Timiș. Creatura ciudată pe care a prins-o cu o simplă râmă. Nu i-a venit să creadă ce vede în cârlig.

Creatura ciudată, care pare un Piranha, pe care a prins-o un pescar în Timiș. Nu i-a venit să creadă ce vede când a scos undița din apă

Experiența de care a avut parte pescarul din județul Timiș a fost consemnată în această săptămână, în zona localității Costeiu, în apropiere de Lugoj. Aflat la pescuit pe râul Timiș, bărbatul a avut un șoc când a scos cârligul din apă.

ADVERTISEMENT

A folosit o momeală clasică, mai exact o râmă, însă nu a prins un pește obișnuit, ci unul dintr-o specie rară. S-a speriat când a văzut că această creatură, pe lângă faptul că era diferită de celelalte, avea și dinți.

Exemplarul pescuit de bărbatul din Timiș a fost inspectat de reprezentanți ai AJVPS (Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi) Timiș. După o serie de analize, specialiștii au declarat pentru LugojInfo.ro că peștele pare a fi din specia Piranha. Mai mult ca sigur este un pește de acvariu.

ADVERTISEMENT

”Este vorba de Pygocentros nattereri sau piranha cu burta roșie. Se hrănește cu insecte, larve, alge și alți pești. Trăiește la temperaturi ale apei de 26-32°C. Nu ar rezista sub 10°C.”, a declarat directorul executiv al DSVSA Timis, Alin Flavius Nicoară, pentru presa locală.

Pericolul reprezentant de prezența acestei specii în apele râurilor din România

Captura pescarului din Timiș îngrijorează autoritățile. Specialiștii spun că prezența unui astfel de peste în râul Timiș pune în pericol întreaga faună. Dar cum a ajuns acest peste în Timiș? Autoritățile iau în calcul posibilitatea ca el să fi fost eliberat de un crescător, care l-a ținut într-un acvariu.

ADVERTISEMENT

Cei de la AJVPS Timiș le recomandă pescarilor din zonă să anunțe imediat autoritățile, în cazul în care capturează exemplare de pești deosebiți, cum a fost și acest caz.

De notat că nu este pentru prima oară când pești Piranha sunt depistați în apele din România. La finalul anului 2022, Garda de Mediu Bihor a deschis o anchetă după ce un piranha cu burtă roşie, a fost găsit în apropiere de Podul Centenarului, din Oradea. Peștele a fost descoperit de către un ecologist orădean. El ieșise să curețe malul Crișului Repede.

ADVERTISEMENT

”Am vrut să curățăm unul dintre locurile de pescuit din centrul orașului, de pe malul stâng al Crișului, în aval de Podul Centenarului. La un moment dat, scoțând de pe mal cârpe și alte mizerii, am văzut plutind exemplarul de Piranha.

Era mort, dar de puțin timp, cea mai probabilă explicație fiind că temperatura apei a scăzut în noaptea de marți spre miercuri sub 10 grade”, a povestit bărbatul care a găsit exemplarul.

ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3...
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3 ani: „Dacă ai o proprietate, ai grijă de ea!”
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Horoscopul lunii decembrie. Luna Nouă în Săgetător aduce mai mult optimism și progres...
Horoscopul lunii decembrie. Luna Nouă în Săgetător aduce mai mult optimism și progres la începutul lui 2024
Reacția Andreei Esca atunci când fiica ei și-a cumpărat BMW în valoare de...
Reacția Andreei Esca atunci când fiica ei și-a cumpărat BMW în valoare de 60.000 de euro
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!