News

Creatura ciudată pe care a prins-o un pescar în Timiș. Cu o simplă râmă ca momeală, nu i-a venit să creadă ce vede când a scos undița din apă

Un pește despre care specialiștii spun că ar fi Piranha este creatura ciudată pe care a prins-o un pescar în Timiș. A folosit o simplă râmă.
19.08.2023 | 11:45
Creatura ciudata pe care a prinso un pescar in Timis Cu o simpla rama ca momeala nu ia venit sa creada ce vede cand a scos undita din apa
Creatura ciudată, care pare un Piranha, pe care a prins-o un pescar în Timiș. Sursa foto: hepta.ro / Lugoj Info / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un pescar din vestul țării a avut parte de o surpriză uriașă la ultima partidă efectuată pe Timiș. Creatura ciudată pe care a prins-o cu o simplă râmă. Nu i-a venit să creadă ce vede în cârlig.

Creatura ciudată, care pare un Piranha, pe care a prins-o un pescar în Timiș. Nu i-a venit să creadă ce vede când a scos undița din apă

Experiența de care a avut parte pescarul din județul Timiș a fost consemnată în această săptămână, în zona localității Costeiu, în apropiere de Lugoj. Aflat la pescuit pe râul Timiș, bărbatul a avut un șoc când a scos cârligul din apă.

ADVERTISEMENT

A folosit o momeală clasică, mai exact o râmă, însă nu a prins un pește obișnuit, ci unul dintr-o specie rară. S-a speriat când a văzut că această creatură, pe lângă faptul că era diferită de celelalte, avea și dinți.

Exemplarul pescuit de bărbatul din Timiș a fost inspectat de reprezentanți ai AJVPS (Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi) Timiș. După o serie de analize, specialiștii au declarat pentru LugojInfo.ro că peștele pare a fi din specia Piranha. Mai mult ca sigur este un pește de acvariu.

ADVERTISEMENT

”Este vorba de Pygocentros nattereri sau piranha cu burta roșie. Se hrănește cu insecte, larve, alge și alți pești. Trăiește la temperaturi ale apei de 26-32°C. Nu ar rezista sub 10°C.”, a declarat directorul executiv al DSVSA Timis, Alin Flavius Nicoară, pentru presa locală.

Pericolul reprezentant de prezența acestei specii în apele râurilor din România

Captura pescarului din Timiș îngrijorează autoritățile. Specialiștii spun că prezența unui astfel de peste în râul Timiș pune în pericol întreaga faună. Dar cum a ajuns acest peste în Timiș? Autoritățile iau în calcul posibilitatea ca el să fi fost eliberat de un crescător, care l-a ținut într-un acvariu.

ADVERTISEMENT

Cei de la AJVPS Timiș le recomandă pescarilor din zonă să anunțe imediat autoritățile, în cazul în care capturează exemplare de pești deosebiți, cum a fost și acest caz.

De notat că nu este pentru prima oară când pești Piranha sunt depistați în apele din România. La finalul anului 2022, Garda de Mediu Bihor a deschis o anchetă după ce un piranha cu burtă roşie, a fost găsit în apropiere de Podul Centenarului, din Oradea. Peștele a fost descoperit de către un ecologist orădean. El ieșise să curețe malul Crișului Repede.

ADVERTISEMENT

”Am vrut să curățăm unul dintre locurile de pescuit din centrul orașului, de pe malul stâng al Crișului, în aval de Podul Centenarului. La un moment dat, scoțând de pe mal cârpe și alte mizerii, am văzut plutind exemplarul de Piranha.

Era mort, dar de puțin timp, cea mai probabilă explicație fiind că temperatura apei a scăzut în noaptea de marți spre miercuri sub 10 grade”, a povestit bărbatul care a găsit exemplarul.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie