News

Pescar din România, captură impresionantă la păstrăv. Cum arată peștele de un metru prins

O nouă captură impresionantă de păstrăv în România. Pe lacul Tarnița, în apropiere de Cluj-Napoca, un pescar a prins un exemplar de un metru.
09.08.2023 | 20:09
Pescar din Romania captura impresionanta la pastrav Cum arata pestele de un metru prins
Păstrăv de un metru prins de un pescar din România. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O nouă captură impresionantă de păstrăv în România. Un pescar din județul Cluj, faimos pentru activitatea sa în domeniu, a prins un pește de aproape un metru pe un lac de acumulare.

Păstrăv de un metru prins de un pescar din România

Supranumit ”Regele Pescarilor din Apuseni”, Vasile Ilea fost senator de Cluj în Parlamentul României, se poate lăuda cu o nouă lovitură impresionantă. Luni dimineață, acesta a prins un păstrăv uriaș de 97 cm, pe lacul Tarnița.

ADVERTISEMENT

Am prins păstrăvul dimineață (n.r. luni, 7 august) la 06.20. Cam 15-20 minute a durat drill-ul. Cu siguranță mai sunt păstrăvi uriași în Tarnița. Trebuie răbdare și …. ‘să gândești ca un pește mare’.

Peștele a fost prins la circa 13-15 metri adâncime, pe mijlocul lacului, cu un minnow ryuki”, declară norocosul pescar, pentru publicația ApuseniInfo. Vasile Ilea nu consideră că acesta este un pește cu dimensiuni record.

ADVERTISEMENT

În opinia pescarului, în adâncurile lacului Tarnița există cu siguranță păstrăvi și de 2 metri. ”Fără dar și poate DA. Nu am niciun dubiu și cu siguranță că pe Tarnița vom prinde cel mai mare păstrăv din Europa”, afirmă fostul politician.

Păstrăv de aproape 1,3 metri prins în 2020, tot în Tarnița…tot de Vasile Ilea

Performanța pescărească din prezent a fostului senator nu este o surpriză. Acesta se poate lăuda cu capturi și mai impresionante. În 2020, acesta a mai prins câțiva păstrăvi uriași. El este considerat de mulți unul dintre cei mai buni pescari din Ardeal.

ADVERTISEMENT

Captura din urmă cu doi ani a avut loc în luna septembrie. Senator pe atunci, Vasile Ilea a prins un pește uriaș. E vorba de un păstrăv curcubeu. Acesta avea în jur de 1,3 metri.

La acea dată, norocosul pescar s-a chinuit zeci de minute să scoată la suprafață peștele. Spunea că a fost nevoit să sară din barcă după păstrăvul gigant. Apariția păstrăvului de mari dimensiuni s-a produs în zonă după ce navigația cu motoarele poluante, pe lacurile Tarnița și Beliș, a fost interzisă.

ADVERTISEMENT

De notat că păstrăvul-curcubeu reprezintă o specie care are o dungă de culoarea curcubeului pe părțile laterale. Are originea în America. Acest pește a fost adus în Europa Centrală și în țara noastră, la Prejmer, Slănic-Moldova. Un adult poate avea lungimea corpului de 25-30 cm și greutatea de 0,4-1,5 kg.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Va fi o zi teribilă în România. Temperaturi greu de îndurat
Va fi o zi teribilă în România. Temperaturi greu de îndurat
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO