Life

Creaturile din apa mării care provoacă neplăceri turiștilor. Au ace și pot cauza iritații și senzație de arsură

Creaturile din apa mării care provoacă neplăceri turiștilor. Au ace de un centimetru și pot să provoace senzația de arsuri și iritații.
17.08.2023 | 17:12
Creaturile din apa marii care provoaca neplaceri turistilor Au ace si pot cauza iritatii si senzatie de arsura
Creaturile din apa mării care provoacă neplăceri turiștilor. foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care sunt creaturile din apa mării care pot să provoace foarte multe neplăceri. Ele pot să provoace iritații dar și senzația de arsură.

Creaturile din apa mării care provoacă neplăceri turiștilor

Cei afectați sunt aceia care aleg să meargă în vacanță pe plajele de la Marea Adriatică. Sunt deja mai multe persoane care s-au plâns de faptul că simt un disconfort după ce înoată în mare. Mâncărimile sunt destul de severe și pielea poate părea de parcă este arsă.

ADVERTISEMENT

Experții spun că există anumite organisme în apă ce ce pot provoca acest lucru. De altfel, autoritățile au decis să pună o interdicție de scăldat pe mai multe plaje din de la malul Mării Adriatice.

Aceste organisme care provoacă atâtea neplăceri sunt niște melci numiți fluture de mare, adică Creseis acicula. Experții spun că acești melci pot să formeze adevărați nori roz ce pot fi văzuți în mare și care provoacă aceste arsuri și mâncărimi enervante. Ei au solzi mari de 1 cm, astfel că pot provoca un disconfort real.

ADVERTISEMENT

Ce sunt melcii fluture de mare, de fapt

Creseis acicula, cunoscut și sub numele de “sea butterfly” sau “melcul fluture de mare,” este o specie de moluscă nudibranchiată (un tip de melc marin) care face parte din clasa Gastropoda.

Această specie aparține grupului de pteropode, care sunt moluște de plancton.

Creseis acicula are un aspect unic, cu o formă asemănătoare unei aripi și un corp translucid. Acești melci fluture de mare se hrănesc cu fitoplancton și se deplasează prin împingerea apei cu ajutorul picioarelor lor transformate în aripi.

ADVERTISEMENT

Sunt organisme delicate și frumoase, adesea întâlnite în apele marine tropicale și temperate. Dar iată că pot să fie și deosebit de enervante pentru turiștii plecați în vacanță!

În Marea Adriatică, Creseis acicula poate fi întâlnită în anumite perioade ale anului, deoarece migrează în funcție de disponibilitatea hranei și a altor factori.

ADVERTISEMENT

Aceste moluște fac parte din ecosistemul maritim și au un rol important în lanțurile alimentare marine.

ADVERTISEMENT
Tags: