Life

I se spune Bora Bora Europei. E mai ieftină ca Grecia, se ajunge uşor din România şi are numeroase plaje cu blue flag

Știai că există și Bora Bora Europei? Vorbim despre o locație de vis din Europa, aproape de România, care este și mai ieftină decât Grecia.
22.04.2023 | 09:00
I se spune Bora Bora Europei E mai ieftina ca Grecia se ajunge usor din Romania si are numeroase plaje cu blue flag
Locația de vis supranumită Bora Bora Europei. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bora Bora Europei există. Vorbim despre o locație de vis care nu e deloc departe de România. Mai mult de atât, e mai ieftină decât Grecia, iar peisajele sunt unele pe măsură. Mulți nu știau însă până acum despre existența ei.

Descoperă destinația turistică denumită Bora Bora a Europei

Și totuși unde găsim Bora Bora Europei? Nu, nu este vorba despre o destinație exotică. Discutăm despre Albania, iar din ce în ce mai mulți turiști români, dar și străini frecventează zona. Aici găsim plaje superbe, plaje cu blue flag, apă turcoaz, acces facil, atracții turistice, dar și numeroase orașe încărcate de cultură și povești impresionante. Ceea ce face din Albania o opțiune de vacanță, o escapadă de vară pe care românii încep să o ia în serios.

ADVERTISEMENT

Ksamil este zona din Albania supranumită și Bora Bora Europei. Aici apa este turcoaz, iar stațiunea este mereu aglomerată. Chiar o turistă româncă a povestit întreaga ei experiență, pe care cel mai probabil o va repeta. Iar dincolo de Ksamil, mai există și alte stațiuni în Albania care merită văzute.

”Albania crește tot mai mult în ochii turiștilor și are și de ce! Are plaje superbe, apă turcoaz, orașe vechi și încărcate de cultură, munți semeți, râuri spectaculoase, canioane întunecate, cascade înspumate, delte pline de păsări… cam câte ceva pentru fiecare.

ADVERTISEMENT

Ksamil e probabil cea mai cunoscută stațiune a Albaniei, supranumită și Bora Bora Europei. Apa e foarte frumoasă, probabil cea mai turcoaz din Albania. Dar din acest motiv e și cea mai aglomerată stațiune”, a scris turista.

Principalele atracții turistice ale acestei destinații

Aceasta le-a mai recomandat românilor să opteze și pentru Himare, o altă stațiune mai puțin aglomerată, care are însă o plajă lungă, dar totuși îngustă. De asemenea și Dhermi oferă o plajă cu nisip fin, fără pietre și de altfel foarte curată.

ADVERTISEMENT

O altă locație de vis din Albania pentru o vacanță ieftină și reușită este satul Zvërnec. Zona este recomandată celor care vor să fugă de aglomerație. Există numeroase plaje sălbatice aici, iar nisipul este de asemenea fin.

Cea mai îndrăgită plajă din Alabia este Divjaka, spune turista româncă. Aici nisipul este fin, însă valurile pot fi destul de mari atunci când bate vântul. De asemenea, avem și o lagună interesantă. Iar pentru cei care vor să vadă palmieri, apă mică, curată, dar și cristalină, plaja Karpen e alegerea cea mai bună. Iar lista poate continua.

ADVERTISEMENT

Vacanțe ieftine într-o destinație exotică cu plaje cu blue flag

Și totuși ce mai trebuie să știm despre Albania? Țara în care se ascunde Bora Bora Europei este mult mai accesibilă decât Grecia din punct de vedere al prețurilor. Mai mult de atât, plajele au deschidere la Marea Adriatică sau Marea Ionică.

Iar dincolo de asta, turiștii se pot bucura de culori superbe ale apei, munți spectaculoși, dar și un nisip fin. Și mâncarea e delicioasă, iar ofertele de cazare sunt cât se poate de tentante pentru orice tip de buzunar.

ADVERTISEMENT
Tags: