News

Cresc tensiunile în Orientul Mijlociu. Israelul a fost atacat de Iran – Update

Teniunile în Orientul Mijlociu cresc. Forțele israeliene sunt ”în alertă totală” și se pregătesc pentru un eventual atac iranian.
14.04.2024 | 08:24
Cresc tensiunile in Orientul Mijlociu Israelul a fost atacat de Iran  Update
Cresc tensiunile în Orientul Mijlociu. Sursa foro: Hepta
ADVERTISEMENT
14-04-2024
05:28

Iran a atacat Israelul

Iran a atacat Israel noaptea trecută cu peste 200 de drone și rachete, însă 99% dintre ele au fost interceptate. S-a înregistrat doar o victimă, un copil, care a fost rănit.

„Zeci de rachete sol-sol lansate din Iran au fost identificate în timp ce se îndreptau spre teritoriul israelian. Apărarea antiaeriană a IDF a reușit interceptarea cu succes a majorității acestor rachete cu ajutorul Sistemului de Apărare Aeriană Arrow, împreună cu aliații strategici ai Israelului, înainte ca rachetele să atingă teritoriul israelian”, se arată într-un comunicat publicat pe contul X/Twitter al armatei israeliene.

Este de așteptat ca Israelul să riposteze la acest atac, iar Statele Unite au cerut să fie informate dacă acest lucru se va întâmpla. Misiunea iraniană la ONU a avertizat SUA ”să stea deoparte”.

Israelul a luat în serios amenințările Iranului și se pregătește pentru ce este mai rău.

Zeci de avioane de luptă au fost ridicate de la sol

În prezent, autoritățile de la Tel Aviv sunt ”în alertă totală”  și au inițiat starea de pregătire pentru un eventual atac armat venit din partea Iranului.

Contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a anunțat, sâmbătă, că zeci de avioane de luptă au fost ridicate de la sol, potrivit Sky News.

ADVERTISEMENT

”Iranul va suporta consecințele pentru că a ales să escaladeze situația în continuare. Israelul este în alertă maximă. Ne-am sporit pregătirea de a proteja Israelul de alte agresiuni iraniene.

De asemenea, suntem pregătiți să răspundem. Forțele de Apărare Israelului sunt pregătite pentru toate scenariile și vor lua măsurile necesare, împreună cu aliații noștri, pentru a proteja poporul Israel”, a declarat Daniel Hagari, după ce Iranul a confiscat o navă care aparține unui om da afaceri israelian.

ADVERTISEMENT

Pentru siguranța cetățenilor, Comandamentul Frontului Intern a impus o serie de restricții.

Printre acestea se numără și excursiile școlare, dar și alte activități culturale ce au fost planificate pentru zilele următoare.

Totodată ministrul Apărării a anunțat că Israelul „monitorizează îndeaproape un atac planificatal Iranului și al aliaților săi din regiune”.

ADVERTISEMENT

Yoav Gallant le-a atras atenția israelienilor că toate regulile care au fost și vor fi emise de Comandamentul Frontului Intern al armatei trebuie respectate.

Mai mult, comandamentul Frontului Intern a interzis, sâmbătă, activitățile educaționale în toată țara și a limitat adunările în spații deschise la 1.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

Pe fondul tensiunilor create de amenințarea Israelului de către Iran, Iordania a anunțat că, sâmbătă seară, își va închide temporar spațiul.

Autoritățile de la Amman au transmis că toate avioanele de sosire, de plecare și de tranzit vor fi oprite să intre în spațiul aerian al țării, conform Al Mamlaka News.

ADVERTISEMENT