News

Crește numărul cadrelor medicale cu COVID-19. Încă 15 infectări la spitale din Vrancea și Botoșani

01.05.2020 | 10:52
Creste numarul cadrelor medicale cu COVID19 Inca 15 infectari la spitale din Vrancea si Botosani
ADVERTISEMENT

Crește numărul cadrelor medicale cu COVID-19 în țara noastră. În ultimele zile, cel puțin 15 medici și asistente din județele Vrancea și Botoșani au intrat pe lista celor îmbolnăviți de noul virus.

Crește numărul cadrelor medicale cu COVID-19. Încă 15 infectări la spitale din Vrancea și Botoșani

O unitate suport pentru tratarea bolnavilor din coronavirus din județul Vrancea a fost lovită de virus în această săptămână. Numai în ultimele zile din aprilie, cel puțin 7 cadre medicale de la Spitalul Municipal Adjud au fost diagnosticate cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Conform News.ro, există suspiciunea că asistentele medicale s-au îmbolnăvit după ce au intrat în contact cu un medic care nu a folosit echipament de protecție.

Medicul în cauză, care ar fi declanșat focarul la unitatea medicală, a fost reclamat la Parchet de soţul uneia dintre asistente. Până la această oră, DSP Vrancea nu a comentat oficial subiectul.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale infectate acuză faptul că doctorul care ar fi răspândit coronavirusul nu a purtat echipament de protecție.

Mai grav este faptul că el ar fi consultat pacienţi cu coronavirus fără să poarte nici un fel de echipament de protecţie, după care a interacţionat cu personalul medical din cel puţin 3 secţii.

ADVERTISEMENT

8 cadrele medicale din Adjud, infectate cu COVID-19

Cazuri de infectare cu coronavirus au fost depistate și în rândul a 8 cadre medicale de la Spitalul Municipal Dorohoi. Acestea au fost spitalizate, joi seară, după ce au fost diagnosticate cu virusul COVID-19, a confirmat vineri, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei.

Angajații de la unitatea medicală, dintre care trei medici, au fost preluați de ambulanţe şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”, unde au fost internate.

ADVERTISEMENT

În total, numărul cadrelor medicale din Spitalul Municipal Dorohoi infectate cu noul coronavirus se ridică la 35. În acelaşi timp, personalul din sistemul medical din judeţul Botoşani afectat de această boală a depăşit 200

  • 357 cadre medicale ar fi infectate cu noul coronavirus, în România
ADVERTISEMENT