News

Creștere alarmantă a numărului de persoane infectate cu varianta Delta a coronavirusului în Germania

Germania se confruntă cu o creștere a numărului de persoane infectate cu varianta Delta a coronavirusului.
17.06.2021 | 15:50
Crestere alarmanta a numarului de persoane infectate cu varianta Delta a coronavirusului in Germania
ADVERTISEMENT

Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 se răspândește cu rapiditate în Germania și reprezintă deja peste 6% dintre mutații. Numărul persoanelor infectate cu această mutație s-a dublat în ultimele două săptămâni.

Varianta Delta (B.1.617.2) a virusului SARS-CoV-2, a apărut prima dată în India și prezintă un risc dublu de spitalizare pentru persoanele care nu sunt vaccinate.

ADVERTISEMENT

Creștere alarmantă a numărului de persoane infectate cu varianta Delta a coronavirusului în Germania

Potrivit Institutului de virusologie Robert Koch (RKI) numărul persoanelor infectate cu varianta Alpha a început să scadă, chiar dacă este încă mutația predominantă cu o prezență de 86,4%. În schimb, din ce în ce mai multe persoane au fost confirmate cu varianta Delta (indiană). De asemenea, potrivit RKI s-a redus semnificativ prezența variantelor Beta (B.1.351 sau sud-africană) și Gamma (P.1 sau braziliană).

Incidența epidemiologică este în scădere în Germania. Au fost raportate în ultimele 24 de ore, 1.330 de cazuri noi de COVID-19 și 105 decese. De la începutul pandemiei și până în prezent Germania a raportat 3.718.955 de cazuri. 90.179 de persoane au decedat. La începutul acestei săptămâni 27,6% din populație era vaccinată cu schemă completă și 48,9% cu prima doză.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie a amânat măsurile de relaxare

La începutul acestei săptămâni, premierul britanic Boris Johnson a anunțat că măsurile de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 21 iunie se amână. Și asta pentru că, varianta Delta a coronavirusului se răspândește rapid în Marea Britanie. Potrivit medicilor, virusul care a apărut prima dată în India este cu 60% mai contagios decât varianta Alfa.

“Doar așa putem salva vieți. Cred că ar fi mult mai bine să mai așteptăm puțin”, a spus la începutul acestei săptămâni, premierul britanic Boris Johnson.

ADVERTISEMENT

În Marea Britanie 57% din populație a fost vaccinată cu a doua doză. Totuși, potrivit specialiștilor, vaccinurile existente în acest moment au o eficiență mai mică când vine vorba despre varianta Delta.

Un studiu realizat în Scoția a arătat că după două  doze de vaccin, protecția oferită de Pfizer-BioNTech scade de la 92% în urma infectării cu tulpina „Alpha” (britanică) la doar 79% în cazul infectării cu cea din India.

ADVERTISEMENT

Pentru vaccinul Astra-Zeneca, procentul scade de la 73% la 60%.

Tags: