News

Creşterea alocaţiilor și a pensiilor, sub semnul întrebării. Ludovic Orban, în război total cu PSD. Anunţul de ultimă oră al premierului

05.06.2020 | 12:20
Cresterea alocatiilor si a pensiilor sub semnul intrebarii Ludovic Orban in razboi total cu PSD Anuntul de ultima ora al premierului
ADVERTISEMENT

Campania electorală se apropie, astfel că PNL și PSD și-au dat jos mănușile și se atacă fără menajamente. Premierul României îi acuză pe social-democrați că-l forțează să crească alocațiile și pensiile, cu scopul clar de a declanșa o criză economică fără precedent.

Creșterea pensiilor și a alocațiilor, sub semnul întrebării

Ludovic Orban își dorește să crească pensiile și alocațiile, însă în acest moment nu există bani pentru acest lucru. Criza de sănătate provocată de Covid-19 a complicat serios situația economică a României, care a fost nevoită să plătească șomaj tehnic pentru sute de mii de oameni, cu toate acestea Opoziția, în frunte cu PSD, îi obligă pe cei din PNL să crească alocațiile și pensiile.

ADVERTISEMENT

Asta, în condițiile în care Parlamentul este controlat de PSD. Ludovic Orban s-a săturat de șicanele social-democraților și a lansat un atac fără precedent la adresa lor, acuzându-i că doresc să pună pe butuci economia României, doar pentru a câștiga capital electoral.

Ce votează Parlamentul n-are legătură cu realitatea economică din România, riscă să arunce România în haos.

ADVERTISEMENT

Fac apel la responsabilitate către membri Parlamentului, nu mai votați astfel de legi, nu mai votați pomeni. Toate măsurile luate au ținut economia la nivel mulțumitor. Toate măsurile pregătite în pachetul economic, nu putem pune în practică atunci când o majoritate parlamentară controlată de PSD ne generează noi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare.

Riscăm să nu mai avem bani de investiții, pentru susținerea companiilor. Riscăm să provocăm o gravă criză economică”, a declarat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban le cere românilor să respecte măsurile de protecție

De asemenea, premierul îi îndeamnă pe români să respecte în continuare măsurile de distanțare socială pentru a nu risca o recidivă a bolii la nivel național. „Orice creștere semnificativă a numărului de cazuri, putem ajunge la noi măsuri restrictive”, a explicat Orban.

Guvernul Orban avea două lucruri de făcut, în momentul în care a ajuns la putere, fără a fi deranjați de perspectiva pandemiei de Covid-19. Anul 2020 era, prin lege, anul în care alocațiile se dublau la 300 de lei, iar pensiile creșteau cu 40% din 1 septembrie. Cu toate acestea, Guvernul Orban a rămas fără bani, însă Opoziția profită de acest lucru și le forțează mâna liberalilor.

ADVERTISEMENT

Într-un joc politic cinic, cei din PSD le cer liberalilor să mărească cu orice preț pensiile și alocațiile, cu toate că nu există fonduri. Când PNL nu va face acest lucru, pentru că nu există bani, PSD va reveni în forță, câștigând alegerile. Acest scenariu este criticat dur de Ludovic Orban, premierul sătul de modul în care Opoziția gestionează criza din România.

ADVERTISEMENT