News

Crimă la schitul din Manolea. Un călugăr a fost reţinut după ce l-a ucis în bătaie pe bărbatul cu care s-a îmbătat

Un călugăr de la schitul din Manolea este acuzat de crimă. A fost reținut după ce și-a ucis în bătaie prietenul de pahar.
16.01.2024 | 15:26
Crima la schitul din Manolea Un calugar a fost retinut dupa ce la ucis in bataie pe barbatul cu care sa imbatat
Călugăr de la schitul din Manolea, acuzat de crimă. colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Crimă la schitul din Manolea, din județul Suceava. Un călugar este acuzat că și-a ucis în bătaie prietenul de pahar. A fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Crimă la schitul din Manolea, un călugăr a fost reținut

Fapta care a șocat comunitatea din localitatea Manolea a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Doi frați din comuna Forăști au ajuns la schit, aici unde au băut împreună cu un călugar, Iacob Stafie.

ADVERTISEMENT

Unul dintre aceștia a plecat acasă după câteva ore, deoarece se simțea rău, notează presa locală. Victima, Florentin, în vârstă de 58 de ani, a rămas să mai petreacă cu călugărul de la schitul Manolea.

Însă, la un moment dat, distracția s-a încheiat când între cei doi a izbucnit un conflict. Bărbatul venit în vizită ar fi mers la grajd și ar fi vrut să elibereze animalele, motiv pentru care călugărul s-a enervat.

ADVERTISEMENT

Iacob Stafie susține că s-ar fi luat la ceartă, iar apoi s-ar fi îmbrâncit reciproc. Victima ar fi căzut și s-ar fi lovit. Apoi, Florentin s-a ridicat pentru a pleca acasă, însă nu a mai ajuns. S-a prăbușit chiar la poarta schitului.

Victima a ajuns la spital, în comă

Ulterior, călugărul a anunțat familia bărbatului cu privire la cele petrecute. Rudele l-au luat acasă, însă văzând că omul este inconștient au chemat un echipaj medical. Bărbatul a ajuns la Spitalul Județean Suceava, fiind în comă de gradul IV.

ADVERTISEMENT

Câteva ore mai târziu, în cursul nopții de duminică, Florentin a murit la spital. Cercetările desfășurate de oamenii legii contrazic spusele călugărului, din anchetă reieșind că acesta i-a aplicat cu intenție mai multe lovituri victimei, care au dus la decesul acesteia.

„A exercitat cu intenție acte de violențe fizice asupra bărbatului aplicându-i mai multe lovituri, provocându-i leziuni care au condus ulterior la deces”, au transmis oamenii legii, conform News Bucovina.

ADVERTISEMENT

În urma faptei sale, călugărul Iacob Stafie, în vârstă de 73 de ani, a fost reținut pentru infracțiunea de omor. Va fi prezentat judecătorilor cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cel mai probabil, călugărul va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: