News

Crima rezolvată după 50 de ani. S-a lămurit misterul ”doamnei din râu”

Uciderea descifrată la 50 de ani distanță. S-a aflat cine este ”doamna din rău”, dar și cine a comis fapta odioasă în 1975.
06.07.2023 | 23:40
Crima rezolvata dupa 50 de ani Sa lamurit misterul doamnei din rau
Uciderea descifrată la 50 de ani distanță. S-a aflat cine este ”doamna din rău”, dar și cine a comis fapta odioasă. Sursa foto: CNN / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Crima rezolvată după 50 de ani. S-a lămurit misterul “doamnei din râu” datorită unei echipe de criminaliști care a lucrat cu cele mai noi și mai performante tehnologii pentru aproximarea facială tridimensională.

Uciderea descifrată la 50 de ani distanță. S-a aflat cine este ”doamna din rău”, dar și cine a comis fapta odioasă

Centrul de Științe Criminale din Toronto a descifrat o ucidere la aproape 50 de ani distanță de la producerea sa. S-a aflat cine este ”doamna din rău”, fiind vorba de o femeie pe nume Jewell „Lalla” Langford, originară din Montreal.

ADVERTISEMENT

Femeia a plecat de acasă în aprilie 1975, dar nu s-a mai întors niciodată la cei dragi care au dat-o imediat dispărută. De atunci nimeni nu a mai aflat nimic despre ea, a declarat poliția provincială din Ontario într-un comunicat de presă.

Pe 3 mai 1975 rămășițele sale au fost găsite și repatriate în Statele Unite ale Americii. A fost ținută o slujbă de pomenire și înmormântare, însă la momentul respectiv nu a putut fi identificată de nicio persoană.

ADVERTISEMENT

Conform CNN, criminaliștii au lucrat la cazul său și nu l-au abandonat, dovadă că în anul 2017 au folosit tehnologii noi pentru aproximarea facială tridimensională. Din păcate, nici de această dată nu au reușit să afle despre cine este vorba.

Primii suspecți în acest caz de crimă au apărut la finalul anului 2019, când Centrul de Științe Criminale din Toronto a obținut un nou profil ADN al ”doamnei din râu”. Acesta corespundea cu probele colectate de la doi indivizi enumerați într-un arbore ADN genealogic.

ADVERTISEMENT

Cum a murit ”doamna din rău” și cine e criminalul

Investigația nu s-a oprit în acest punct și a continuat o perioadă destul de lungă. În cele din urmă oamenii legii au arestat o persoană din Hollywood, Florida. Mai exact, este vorba de un bărbat de 81 de nai, pe numele său Rodney Nichols.

Bărbatul a fost acuzat penal de uciderea ”doamnei din râu” la Curtea de Justiție din Ontario la finalul anului trecut. Se pare că femeia și inculpatul se cunoșteau, dar nu s-a detaliat care a fost natura relației lor.

ADVERTISEMENT

Femeia, care deținea un centru spa cu fostul soț, a fost sugrumată cu un cablu TV, după spusele organizației nonprofit care folosește genealogia genetică de investigație. Mâinile și gleznele sale au fost legate cu cravate pentru bărbați și fața înfășurată cu un prosop.

„Mulțumită progreselor în știința genealogiei genetice și angajamentului colectiv al tuturor anchetatorilor implicați, am adus consolare familiilor și prietenilor victimei. Putem fi mulțumiți de rezultatele acestei investigații.

Suntem mulțumiți că am reușit să returnăm rămășițele lui Jewell Langford celor dragi”, a declarat inspectorul detectiv Daniel Nadeau de la Filiala de Investigații Criminale a OPP, mai arată sursa anterioară.

ADVERTISEMENT
Tags: