News

Soţul criminal, dat în vileag de a doua soţie. Femeii i-a fost frică să nu fie şi ea omorâtă şi a alertat poliţia

O crimă neelucidată timp de zece ani a fost rezolvată datorită bănuielilor unei femei. Aceasta s-a temut ca soţul să nu-i facă şi ei ce i-a făcut primei soţii.
16.04.2023 | 22:20
Sotul criminal dat in vileag de a doua sotie Femeii ia fost frica sa nu fie si ea omorata si a alertat politia
Nicholas şi Heidi Firkus, pe vremea când erau un cuplu fericit
ADVERTISEMENT

Nicholas Firkus, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat pentru uciderea primei sale soții, Heidi Firkus, împușcând-o pe 25 aprilie 2010. Potrivit anchetatorilor, bărbatul şi-a ucis nevasta din cauza „situației lor financiare nefericite”. Joi, acest bărbat din Minnesota a fost condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat.

Mai bine de un deceniu nimeni nu a ştiut cine e criminalul

Decizia a fost luată la aproape 13 ani după uciderea lui Heidi Firkus. Nicholas i-a mințit pe ofițeri și a susținut că incidentul tragic a avut loc în timpul unui presupus jaf căruia cuplul i-a căzut victimă în propria casă. Firkus a susținut că este nevinovat și a declarat că Heidi Firkus a fost ucisă de un „intrus misterios”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, potrivit parchetului, nu există temeiuri pentru a susține și dovedi acuzațiile lui Nicholas cu privire la presupusul intrus. S-a mai menționat, de asemenea, că Nicholas ar fi mințit-o pe soția lui de atunci, Heidi Firkus, cu privire la o datorie pe care ar fi avut-o.

Incidentul a avut loc pe 25 April 2010, când Heidi Firkus a sunat la poliție și a raportat că cineva i-a pătruns cu violenţă în locuință. La scurt timp s-a auzit o împușcătură, după care nu s-a mai auzit nimic. Ajunși la fața locului, polițiștii au găsit-o pe Heidi moartă, iar soțul ei, Nicholas Firkus, era împușcat în picior.

ADVERTISEMENT

Bărbatul i-a spus poliției că a încercat să lupte cu intrusul folosit propria pușcă, însă aceasta s-a descărcat, rănindu-l atât pe el, cât și pe Heidi. Nicholas a mai menționat că cuplul a avut probleme financiare serioase, dar nu au vorbit niciodată despre probleme cu familia și prietenii.

Timp de câțiva ani, poliția nu a putut găsi suspectul și nimeni nu a fost arestat. Cu toate acestea, oamenii legii au continuat să investigheze implicarea lui Nicholas în moartea lui Heidi Firkus. Deși Heidi a sunat la 911 pentru a raporta o spargere, polițiştii nu au găsit nicio dovadă care să susțină acest lucru. Ei au recuperat doar ADN-ul soțului lui Heidi de pe pușcă.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce Nicholas a ucis-o pe Heidi Firkus, a cunoscut-o pe Rachel și s-a căsătorit cu ea câteva luni mai târziu. Nicholas si Rachel au avut şi trei copii. Rachel a declarat că a suspectat implicarea lui Nicholas în moartea lui Heidi Firkus când a găsit o notificare privind impozitele pe proprietatea neplătite.

“Nu știam că avem acea problemă. Am copii cu acest om, iar ultima dată când a avut probleme cu finanțele, lucrurile au mers prost”, a declarat Rachel, care a început să se teamă din ce în ce mai tare că va împărtăşi soarta primei soţii a lui Firkus.

ADVERTISEMENT

Rachel a luat legătura cu o poliţistă din St. Paul, capitala statului Minnesota, căreia i-a împărtăţit suspiciunile şi temerile, iar aceasta a început investigaţiile. “Cazul m-a deranjat întotdeauna pentru că circumstanțele nu păreau să se potrivească cu ceea ce s-a întâmplat. Putea să devină și ea o victimă”, a spus aceasta.

În 2021, Nicholas a fost arestat și acuzat de crimă de gradul I și II. Procurorii au spus că bărbatul de 40 de ani a ucis-o pe Heidi pentru că îi era rușine de probleme financiare cu care se confruntă cuplul. Pe 10 februarie 2023, un juriu l-a găsit vinovat, iar joia trecută el a fost condamnat.

ADVERTISEMENT