News

Crimă terifiantă la Pitești. Un adolescent și-a înjunghiat tatăl și apoi l-a lăsat să agonizeze o zi întreagă

Un adolescent de 16 ani din Pitești a fost reținut de către polițiști fiind acuzat că și-a ucis tatăl, după o ceartă pe care a avut-o cu acesta.
04.03.2023 | 11:27
Crima terifianta la Pitesti Un adolescent sia injunghiat tatal si apoi la lasat sa agonizeze o zi intreaga
Anchetatorii continuă cercetările în cazul crimei de la Pitești/ Foto: YouTube-Ancheta
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Cornel Diaconescu din Pitești, în vârstă de 78 de ani, a fost omorât de fiul său, un adolescent de 16 ani, căruia îi reproșa faptul că se droghează. De altfel, crima ar fi fost comisă când adolescentul se afla sub influența drogurilor, cel mai probabil etnobotanice, informează Adevărul. Polițiștii l-au reținut de tânăr pentru 24 de ore, acesta urmând să ajungă în fața instanței cu propunere de arestare.

Potrivit primelor informații din anchetă, bărbatul a avut o ceartă aprinsă cu fiul său, căruia îi imputa faptul că se droghează. Disputa verbală a degenerat, iar adolescentul și-a lovit tatăl de mai multe ori cu cuțitul. Moartea bărbatului nu a survenit imediat, iar fiul său i-a acoperit trupul cu niște haine și l-a lăsat să agonizeze, fără să cheme ambulanța.

ADVERTISEMENT

Mai mult, tânărul a organizat o petrecere și a chemat un grup de prieteni acasă la el, cu toate că tatăl său încă agoniza. Potrivit estimărilor medicilor legiști, victima a mai trăit cel puțin 24 de ore după ce a fost înjunghiată.

Era decedat de mai multă vreme. Ultima oară a fost văzut în viață se pare duminică, deci în urmă cu vreo patru zile. Prezenta multiple lovituri”, a declarat Laurențiu Palaghia, prim-procurorul Parchetului din Argeș. Trupul victimei a fost găsit de către una dintre fostele sale soții, aceasta alertând forțele de ordine. Aceasta venise la locuință întrucât nu reușea să-l contacteze. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a forța ușa locuinței.

ADVERTISEMENT

De la bun început, băiatul a fost printre suspecți întrucât locuia cu victima, dar nu se afla acasă. Acesta a plecat de la domiciliu după petrecere, iar joi seara s-a dus la mama lui, care locuia singură. Aici a fost găsit de către polițiști care, după ce au constatat că adolescentul era agitat și incoerent, l-au dus la spital.

Medicul Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești, a precizat că băiatul a recunoscut că a consumat droguri etnobotanice, însă testele care i-au fost făcute au dat rezultate negative.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii încearcă să dea de urma prietenilor adolescentului care au participat la petrecerea organizată de acesta pentru a vedea dacă aceștia știau de crima comisă. De asemenea, este neclar cum mașina victimei a ajuns la șapte kilometri distanță de locuință.

Victima, Cornel Diaconescu, este un om de afaceri care era proprietar al unei companii al cărui obiect de activitate este repararea echipamentelor de comunicații mobile cu o cifră de afaceri de peste 2.000.000 lei.

ADVERTISEMENT

Bărbatul era divorțat și locuia împreună cu fiul său într-o vilă cu două etaje, amplasată în zona Rolast, de la ieșirea din Pitești către localitatea Bascov. Adolsecentul a recunoscut deja că l-a ucis pe tatăl său, însă cercetările continuă pentru elucidarea cu exactitate a circumstanțelor în care a avut loc crima.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Fost ministru, apariție de senzație în Capitală. Trecătorii s-au oprit în loc
Fost ministru, apariție de senzație în Capitală. Trecătorii s-au oprit în loc
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici