News

Criminal la 17 ani. Un adolescent din Neamţ şi-a înjunghiat mortal unchiul şi a rănit grav o altă persoană

Un minor din localitatea nemţeană Zăneşti şi-a atacat ambii unchii cu cuţitul, omorându-l pe fratele mamei sale, un bărbat de 43 de ani.
08.05.2023 | 12:06
Criminal la 17 ani Un adolescent din Neamt sia injunghiat mortal unchiul si a ranit grav o alta persoana
Crimă înfiorătoare la Zăneşti, în judeţul Neamţ
ADVERTISEMENT

Un adolescent în vârstă de 17 ani, din localitatea Zăneşti, judeţul Neamţ, a fost arestat după ce a atacat doi bărbaţi cu cuţitul, ucigându-l pe unul aceştia. Persoanele atacate sunt chiar unchii minorului.

Minorul a dat lovitura fatală cu o bărdiţă

Crima s-a produs chiar în locuinţa celui ucis, din localitatea Zăneşti, un bărbat în vârstă de 43 de ani. Anchetatorii au stabilit că toţi trei au consumat alcool, când la un moment dat tânărul de 17 ani i-a atacat pe cei doi cu cuţitul. Bărbatul de 43 de ani a murit pe loc, iar un altul, de 41 de ani, a fost rănit, dar a reuşit să fugă din locuinţă.

ADVERTISEMENT

Potrivit deciziei Tribunalului Neamţ, s-a dispus „arestarea preventivă a inculpatului A D S (…) pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, în forma violenței în familie (…) și tentativă de omor, în forma violenței în familie (…) pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 07.05.2023 şi până la data 05.06.2023, inclusiv”.

Tânărul criminal era cunoscut în comună ca având un comportament violent, el fiind implicat în mai multe conflicte în ultima vreme. Conform datelor din anchetă, la care a avut acces tvmneamt.ro adolescentul l-a hăcuit practic pe bărbatul de 43 de ani, care potrivit localnicilor, era fratele mamei sale.

ADVERTISEMENT

El i-a aplicat acestuia cel puțin zece lovituri, toate în zona capului. Lovitura fatală i-ar fi dat-o cu o bărdiță, cu care i-a secționat coloana vertebrală în zona cervicală, victima decedând pe loc.

Celălalt bărbat a scăpat cu fuga deşi a fost lovit de mai multe ori cu cuțitul, el fiind preluat de ambulanță și transportat la spital. El a suferit un „traumatism cranio-cerebral prin agresiune și plagă occipitală prin lovire cu un corp dur”.

ADVERTISEMENT

Tot în judeţul Neamţ a avut loc o crimă şi luna trecută, chiar în ziua de Florii, şi tot prin înjunghiere. În satul Căşăria un bărbat de 52 de ani l-a ucis cu un cuţit tocmai pe cumnatul său, în vârstă de 59 de ani.

Bărbatul de 52 de ani a fost chemat în ajutor de mama sa, care i-a spus că are un conflict cu ginerele ei. Deplasându-se la domiciliul mamei sale, după o dispută verbală cu cumnatul său, l-a înjunghiat pe acesta de două ori, o lovitură fiind aplicată în abdomen și alta în zona toracică.

ADVERTISEMENT

Loviturile aplicate s-au dovedit în cele din urmă fatale, victima, transportată de urgență la Spitalul Județean Neamţ, decedând două zile mai târziu, în data de 11 aprilie.

ADVERTISEMENT