News

Criminalist din Galaţi, rănit în timp ce expertiza o armă. Dus la spital, poliţistul a fost operat de urgenţă

Un criminalist din Galaţi s-a rănit în timp ce expertiza o armă. Bărbatul a ajuns la spital, iar medicii au decis să îl opereze.
07.12.2023 | 12:47
Criminalist din Galati ranit in timp ce expertiza o arma Dus la spital politistul a fost operat de urgenta
Criminalist din Galaţi, rănit în timp ce expertiza o armă. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Criminalist din Galaţi, rănit în timp ce expertiza o armă. Incidentul neobișnuit a avut loc în dimineața zilei de marți, 5 decembrie. Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi – Serviciul Criminalistic.

Criminalist din Galaţi, rănit în timp ce expertiza o armă

Potrivit informațiilor transmise de polițiștii gălățeni, criminalistul efectua o expertiză la o armă neletală, cu aer comprimat. Se pare că arma ar fi fost defectă, dar în timpul analizei s-a rabatat automat.

ADVERTISEMENT

Astfel, polițistul s-a rănit grav la degetul arătător. El a anunțat superiorii cu privire la incident, care au hotărât să îl transporte, de urgență, la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei”. Acolo, medicii au decis că polițistul trebuie operat cât mai curând.

El a suferit o fractură prin strivire a degetului, fiind nevoie de o interveție chirurgicală. Polițistul a rămas în spital, fiind externat miercuri, 6 decembrie, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

ADVERTISEMENT

”La data de 5 decembrie 2023, în jurul orei 09:00, un bărbat, cu vârsta de 33 de ani, din municipiul Galaţi, având calitatea de poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi – Serviciul Criminalistic, în timp ce efectua la locul de muncă o expertiză criminalistică la o armă neletală, cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm, pe care o manevra la rece (fără proiectilul metalic tip alică) şi care prezenta defecţiuni şi avea un sistem atipic la sistemul de siguranţă, s-a accidentat la degetul arătător de la mâna stângă, în momentul în care arma s-a rabatat automat”, a transmis IPJ.

În acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și „nerespectarea de către orice persoană a obligaţiilor şi a măsurilor stabilite cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă”. Cercetările continuă pentru a se afla cum s-a produs, de fapt, incidentul.

ADVERTISEMENT

Un polițist din Timișoara s-a împușcat în barbă cu arma din dotare

Un eveniment similar a avut loc, în luna noiembrie, în Timișoara. Un polițist, în vârstă de 21 de ani, s-a împușcat în barbă cu arma din dotare, în timp ce se afla în propria casă.

La fața locului au ajuns medicii și polițișii, iar tânărul, care lucra la Biroul de Operațiuni Speciale, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Se pare că bărbatul ar fi vrut să se sinucidă.

ADVERTISEMENT

Din fericire, starea lui este stabilă. „La data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii din Timiş au fost sesizaţi de către medicii Spitalului de Urgenţe Timişoara, cu privire la faptul că un tânăr, în vârstă de 21 de ani, care se afla pe strada Torontalului din Timişoara, a solicitat sprijinul ambulanţei. Întrucât prezenta leziuni la nivelul feţei.

Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la spital, constatând faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un poliţist, care şi-ar fi provocat leziunile cu arma din dotare”, a informat, la vremea respectivă, IPJ Timiș.

 

ADVERTISEMENT