News

Polițist din Ilfov, înjunghiat în piept de un băiat de 14 ani. Agenții au fost alertați chiar de părinții minorului

Polițistul a intervenit la solicitarea familiei adolescentului. A ajuns la spital, după ce a fost rănit de băiatul de 14 ani.
07.11.2023 | 11:50
Politist din Ilfov injunghiat in piept de un baiat de 14 ani Agentii au fost alertati chiar de parintii minorului
Polițist din Ilfov, înjunghiat în piept de un băiat de 14 ani. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Polițist din Ilfov, înjunghiat în piept de un băiat de 14 ani. Caz șocant petrecut în comuna Berceni, luni seara, în timpul unei misiuni la care participau oamenii legii. Un agent a ajuns la spital, după ce a fost rănit.

Polițist din Ilfov, înjunghiat în piept de un băiat de 14 ani

Conform anchetatorilor, intervenția a avut loc la solicitarea familiei minorului, care ar avea probleme psihice. Părinții băiatului au sunat la 112, cerând ajutorul agenților, deoarece acesta devenise agresiv.

ADVERTISEMENT

Familia spune că băiatul obișnuia să ia tratament pentru afecțiunea psihică de care suferă, însă în ultimele zile nu a dorit să ia medicamentele. Pentru că nu se mai înțelegeau cu minorul, oamenii au solicitat sprijinul polițiștilor pentru a-l duce la un spital de specialitate.

La fața locului au ajuns agenți din orașul Popești Leordeni. În timp ce toți încercau să îl convingă pe băiat să meargă la spital, el l-a înjunghiat în piept pe unul dintre polițiști. „La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 21:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat prin apel 112, de către un membru al unei familii, din comuna Berceni, cu privire la internarea unui minor, care prezenta un comportament recalcitrant, la o unitate medicală de specialitate.

ADVERTISEMENT

S-au deplasat polițiști din cadrul orașului Popești Leordeni. La momentele desfășurării intervenției, unul dintre polițiști a fost agresat fizic în zona pieptului, prin lovire cu un corp contondent, de către minorul în cauză”, au transmis oamenii legii.

În cele din urmă, ceilalți polițiști au reușit să îl imobilizeze pe adolescent. Apoi au chemat un echipaj medical, iar agentul rănit a primit primele îngrijiri medicale. Ulterior, bărbatul a fost preluat de ambulanță și transportat la un spital din București.

ADVERTISEMENT

Sindicatul Europol: „Dacă unul din polițiști ar fi avut un dispozitiv cu electroșocuri, nu ar fi ajuns aici”

În urma acestui incident revoltător, Sindicatul Europol a atras atenția cu privire la riscurile la care se supun polițiștii. Reprezentanții Europol susțin că Poliția Capitalei are în dotare 40 de dispozitive cu electroșocuri, care ar putea ajuta agenții în astfel de cazuri.

Însă, conform reprezentanților Europol, șeful Poliției Capitalei ar refuza să le dea angajaților aceste dispozitive. „Sindicatul Europol a pus la dispoziție în urmă cu o lună, cu titlul gratuit, 40 de dispozitive cu electroșocuri.

ADVERTISEMENT

20 dintre ele deja pot fi folosite de polițiștii din stradă. Șeful Poliției Capitalei, din directiva celor de mai ‘sus/, refuză să îi doteze pe polițiști cu ele. Dacă în acest caz, deosebit de grav, unul din polițiști ar fi avut un dispozitiv cu electroșocuri, nu ar fi ajuns să-i fie pusă viața în pericol. Este doar o perioadă de timp până când vom avea cazuri de agresiuni și în București. Polițiștii nu se vor putea apăra pentru că incompetența managerială este la ordinea zilei în Poliția Română”, susține Europol.

ADVERTISEMENT