News

Criminalist, prima reacție după atacul ucigaș din Craiova. „Copilul acesta a plecat de acasă hotărât să comită o faptă gravă”

Prima reacție a unui criminalist după atacul ucigaș al unui elev din Craiova. Tânărul ar fi planificat în detaliu întreaga tragedie.
29.06.2023 | 20:51
Criminalist prima reactie dupa atacul ucigas din Craiova Copilul acesta a plecat de acasa hotarat sa comita o fapta grava
Cum se apără adolescentul după ce a comis o crimă. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noi detalii ies la iveală în cazul adolescentului de 17 ani, din Craiova, care a înjunghiat mortal o elevă de 15 ani și a rănit grav un tânăr de 19 ani, iubitul fetei. Ce spune un criminalist despre fapta ucigașului, care este și fiul unui om al legii?

Cum explică un expert crima adolescentului din Craiova. Tânărul de 17 ani pare a fi planificat tragedia

Specialiștii sunt de părere că tânărul a planificat tot atacul sângeros de la Grădina Botanică din Craiova. Dan Antonescu, expert criminolog, a ajuns la concluzia că elevul, care învață la Liceul Militar din Craiova, și-a premeditat în detaliu oroarea.

ADVERTISEMENT

Dan Antonescu a mai spus că adolescentul a intrat în conflict cu tinerii, din două motive. Unul dintre ele pare să fi fost gelozia, iar fata ucisă să fie fosta lui parteneră, iar al doilea ar putea fi victima de conjuctură. Adică Alex (numele criminalului-n.r) să fi plecat de acasă strict cu gândul să ia viața cuiva, având în vedere că în rucsac i s-au descoperit un cuțit mare, mănuși și cagulă.

”S-a enervat însă după un schimb de replici, și-a pus o mască și a scos din rucsac un cuțit de vânătoare cu care i-a atacat. Apoi a plecat liniștit și a trecut pe lângă polițiști. Dacă reușim să aflăm de ce a fost comisă această faptă, trebuie să luăm în calcul cel puțin cele două variante.

ADVERTISEMENT

Fie e vorba de gelozie, adică cei doi, fata și autorul au avut o relație și el nu a fost de acord cu despărțirea, am avut nenumărate cazuri din acestea.Varianta a doua, poate fi, victima de conjunctură.

Copilul acesta a plecat de acasă hotărât să comită o faptă gravă, de aceea a luat un cuțit foarte mare, este ceva mare și pentru un om matur și-a luat și mânuși și cagulă.”, a justificat Dan Antonescu la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu adolescentul ucigaș după ce a comis crima

Criminalul a primit mandat de arestare pentru următoarele 30 de zile și se apără, spunând că nu le cunoștea pe victime. Ar fi intrat în conflict cu ele după ce l-ar fi privit lung. El a șocat o țară întreagă după ce marți a atacat cu cuțitul doi tineri, care se aflau prin Grădina Botanică din Craiova.

Ulterior, i-a lăsat într-o baltă de sânge și a plecat liniștit de la fața locului, ca și când nimic nu s-a întâmplat. Ba chiar a și trecut pe lângă un echipaj de poliție, după care și-a pus o mască la gură. Un trecător a găsit victimele în agonie și a sunat la 112. Fata, pe numele său Melissa, a murit la fața locului, iar iubitul ei se află încă pe patul de spital și se zbate între viață și moarte. Medicii sunt sceptici cu privire la supraviețuirea acestuia.

ADVERTISEMENT

Între timp, familia Melissei a stabilit că sâmbătă o vor conduce pe ultimul drum. Până atunci, trupul ei este depus la Capela Sfântul Spiridon din Craiova. Tatăl agresorului este polițist, mai exact, șef de post în comuna Calopăr din Craiova.

ADVERTISEMENT
Tags: