News

Criminalul de la Bran a ameninţat că se sinucide. Bărbatul susţine că are probleme psihice, procurorii au dezvăluit cum l-au prins

Criminalul de la Bran s-a rănit cu cuţitul la gât, înainte să fie prins. Procurorii au dat detalii despre prinderea lui şi mobilul crimei
17.01.2023 | 12:35
Criminalul de la Bran a amenintat ca se sinucide Barbatul sustine ca are probleme psihice procurorii au dezvaluit cum lau prins
Gardul dintre cele două curţi a fost mobilul crimei
ADVERTISEMENT

Cazul dublei crime de la Bran, care a avut ca victime un pompier de 38 de ani şi pe soţia acestuia, asistentă medicală, în vârstă de 32 de ani, continuă să facă valuri, iar procurorii au dat marţi detalii despre reţinerea suspectului, care acum se află în arest pentru 24 de ore.

Mobilul crimei a fost gardul dintre curţile celor doi veri

Anchetatorii au explicat că după adunarea probatoriului la locul crimei au obţinut un mandat de percheziţie pentru a intra în locuinţa suspectului, care este vecin cu victimele. Tatăl bărbatului a fost cel care le-a deschis uşa, timp în care suspectul s-a refugiat în podul casei.

ADVERTISEMENT

Criminalul era înarmat cu un cuţit, ameninţând că se omoară, atunci când poliţiştii de la acţiuni speciale au ajuns în podul casei şi chiar s-a zgâriat cu cuţitul în zona gâtului, au spus aceştia.

“A avut loc o negociere, cei de la acţiuni speciale au un om pregătit pentru astfel de situaţii şi negocierile au fost şi s-au terminat lucrurile fără acte victime. În faţa negociatorului a cedat, a înţeles probabil”, a declarat procurorul Adrian Radu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

ADVERTISEMENT

Privitor la recunoaşterea parţială a faptelor, procurorii au explicat că inculpatul nu a recunoscut fapta în întregime. El a admis că i-a lovit cu cuţitul pe cei doi soţi, însă nu a recunoscut şi agresiunea cu toporul.

În faţa procurorului, bărbatul a declarat că are istoric în ceea ce priveşte bolile psihice, punând faptele sale pe seama acestui aspect. “A încercat să justifice evenimentele în acest context”,  a mai spus procurorul Adrian Radu.

ADVERTISEMENT

Cât priveşte mobilul crimei, procurorii au stabilit că exista o stare conflictuală mai veche între bărbatul care i-a ucis pe cei doi soţi şi pompierul ucis. La Judecătoria Zărneşti se afla un proces civil în care cei doi veri se judecau pe tema graniţei dintre curţile lor, iar un termen al procesului era stabilit pentru luna martie.

Anterior, Poliţia a primit alte trei sesizări în care suspectul îi reclama pe fratele şi pe tatăl bărbatului decedat pentru violare de domiciliu, tulburare de posesie şi distrugere, cauzele fuseseră soluţionate prin clasare.

ADVERTISEMENT