News

Criminalul din Berceni ar putea primi închisoare pe viață. Ce a decis instanța în ședința de luni

Tribunalul București a rămas în pronunțare în cazul criminalului din Berceni, după ședința de luni. Acesta poate primi închisoare pe viață
19.02.2024 | 14:09
Criminalul din Berceni ar putea primi inchisoare pe viata Ce a decis instanta in sedinta de luni
Marcel Șerbuc, criminalul fetei de 12 ani din Berceni, riscă închisoarea pe viață. Colaj Fanatik/ Foto Facebook/ Hepta
ADVERTISEMENT

Tribunalul București a amânat pronunțarea în cazul lui Marcel Șerbuc, acuzat de crimă și ascunderea cadavrului unei minore în lada unei canapele. Procurorii au solicitat o pedeapsă cu închisoare pe viață pentru el.

Criminalul din Berceni, închisoare pe viață

Avocatul fetiței moarte a cerut în instanță daune morale de 600.000 de euro, iar pentru crimele de omor calificat și tâlhărie o pedeapsă pe viață pentru Marcel Șerbuc.

ADVERTISEMENT

„Cu privire la daunele morale solicitate, acestea s-au ridicat la 600.000 de euro, iar cu privire la faptele de omor calificat şi tâlhărie, am solicitat aplicarea închisorii pe viaţă pentru Şerbuc Marcel. Au fost momente tensionate fiindcă apărarea şi Marcel Şerbuc au început să dea vina pe familia victimei minore, cum că aceştia ar fi neglijat-o”, a transmis avocatul Adrian Cuculis citat de Agerpres.

Potrivit lui Cuculis, inculpatul a recunoscut fapta și nu dorește să plătească despăgubiri, iar ultimele cuvinte ale lui Șerbuc au fost: „Îmi pare rău și voi regreta toată viața”, a mai spus Cuculis.

ADVERTISEMENT

Crima odioasă din apartamentul din Berceni

La data de 3 iunie 2023, proprietarul unui apartament din București a alertat Secția 16 de Poliție despre descoperirea unui sac din plastic în lada canapelei, emițând un miros puternic.

Inițial s-a crezut că victima era o femeie, însă expertiza de la INML a confirmat că era vorba despre o minoră de 12 ani, identificată prin compararea profilului genetic cu al tatălui ei, care a raportat dispariția fetei la începutul lunii mai.

ADVERTISEMENT

Fata locuia cu mama și concubinul acesteia, Ilie Marcel Șerbuc, într-un apartament din Cartierul Berceni, Sectorul 4 al Capitalei. O înregistrare între mamă și concubin sugerează că Șerbuc a declarat că nu a avut intenția să-i facă rău fetei, ci a avut un conflict în care aceasta s-a lovit la cap de cada din baie.

După crimă, mama și concubinul au fugit din țară. Femeia a fost găsită în Spania de poliție, iar Șerbuc a fost descoperit în Olanda, unde a stat o perioadă până când a putut fi extrădat în România.

ADVERTISEMENT

Criminalul din Berceni a fost adus în țară de către autoritățile române în colaborare cu cele olandeze în august 2023 și a fost plasat în închisoare, așteptând să-și primească sentința, care se pare că va fi una pe viață.

ADVERTISEMENT