News

Marcel Șerbuc, criminalul fetei de 12 ani din Berceni, riscă închisoarea pe viață. Procurorii au schimbat încadrarea juridică

S-a aflat ce motiv a avut Marcel Șerbuc să o ucidă pe Ana Maria. Bărbatul ar putea sta toată viața în spatele gratiilor.
20.09.2023 | 14:45
Marcel Serbuc criminalul fetei de 12 ani din Berceni risca inchisoarea pe viata Procurorii au schimbat incadrarea juridica
Marcel Șerbuc, criminalul fetei de 12 ani din Berceni, riscă închisoarea pe viață. Colaj Fanatik/ Foto Facebook/ Hepta
ADVERTISEMENT

Marcel Șerbuc, criminalul fetei de 12 ani din Berceni, riscă închisoarea pe viață după ce procurorii i-au schimbat încadrarea juridică. Anunțul a fost făcut de avocatul Adrian Cuculis.

Marcel Șerbuc, criminalul fetei de 12 ani din Berceni, riscă închisoarea pe viață

Prin urmare, în urma audierilor extinse, încadrarea juridică a fost schimbată din omor simplu în omor calificat. Totodată, s-a aflat din ce motiv a ucis-o cu sânge rece pe Ana Maria, fetița concubinei.

ADVERTISEMENT

Se pare că Șerbuc i-a luat viața minorei „pentru un interes material”. Amintim că în urmă cu câteva luni, anchetatorii au descoperit că bărbatul i-a furat victimei un lănțișor și un inel, apoi le-a amanetat.

„Dupa audierea extinsa de astazi Marcel Serbuc, criminalul copilei de 12 ani din Berceni, risca inchisoarea pe viata asta dupa Ce a fost schimbat încadrarea juridică a faptei din omor simplu în omor calificat având în vedere aspectul că Marcel Serbuc ar fi omorât-o pe fetiță pentru un Interes material.

ADVERTISEMENT

Această schimbare a încadrării survine și ca urmare a faptului că din tot probatoriul administrat reiese fără tăgadă faptul că acesta încerca să obțină bani apelând la orice fel de mijloace”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Cum a fost ucisă Ana Maria, fata de 12 ani

Totodată, avocatul precizează că urmărirea penală în ceea ce îl privește pe Marcel Șerbuc a fost extinsă. Vorbim de fapte precum tâlhărie. Teribila crimă s-a produs în urmă cu mai bine de o jumătate de an, în preajma sărbătorilor pascale.

ADVERTISEMENT

Ana Maria a venit să își vadă mama întoarsă din străinătate împreună cu concubinul ei, Marcel Șerbuc. A decis să rămână pentru câteva zile în apartamentul pe care aceștia îl închiriaseră, în cartierul Berceni.

Însă, fata și-a găsit sfârșitul aici. Într-una din zile, când mama ei că nu ar fi fost acasă, Ana Maria a rămas singură cu Șerbuc. Atunci a avut loc crima. Bărbatul spunea că fata s-ar fi dezechilibrat după ce a lovit-o peste față și a căzut cu capul de cadă.

ADVERTISEMENT

Apoi s-ar fi speriat și a strangulat-o cu un șiret. Ulterior, i-a pus cadavrul într-un sac și l-a băgat în lada unui pat. Trupul neînsuflețit a fost descoperit pe 3 iunie, după ce vecinii au alertat proprietarul apartamentului din cauza mirosului ciudat.

 

ADVERTISEMENT